Share on Tumblr
| Yorumları Göster (0)

Sağlık&Güzellik / Mezuniyet Makyajınla Parla >>
0

Dersler, sınavlar derken yoğun ve stresli eğitim dönemini artık geride bırakmanın vakti geldi. Mezuniyet telaşı ve heyecanı içerisinde hazırlıklara başladıysan önerilerime kulak vermenin tam zamanı. Bu özel günde stilini tamamlayacak en önemli detay makyajın. Mezuniyet makyajı yüzünün en güzel yerlerini vurgulamak ve cilt kusurlarını kamufle etmek adına çok önemli. Sonuçta mezuniyet partisinde göz alıcı görünmek herkesin hayali.

Gün boyu gözleri senin üzerinden alamayacak bir makyaj ile gecenin ışıldayan prensesi olmak çok da zor değil. Fakat tabii ki yaşına, mezuniyet kıyafetine ve rengine, özellikle de yüz şekline göre yapman gereken mezuniyet makyaj modelleri ve mezuniyet saç modelleri herkese göre değişiklik gösterir.

Mezuniyet elbisene karar verdiysen şimdi de sıra mezuniyet makyajında. Bu eğlenceli ve mutlu gününüzde mezuniyet makyajını nasıl yapman gerektiğine karar veremiyorsan bizim de birkaç önerimiz var.

 

 

 

Mezuniyet makyajının en önemli kısmı şüphesiz kusursuz kapatıcılık. Sivilcelerden, sivilce izlerinden ve her türlü cilt kusurlarının tamamen kapatmak çok önemli. Fondöten seçerken bizim önerimiz kapatıcılığı yüksek olan stick formda fondötenlere öncelik vermen yönünde. Çünkü stick fondötenler cilt kusurlarını en yoğun şekilde gizleyebilen makyaj ürünlerinden biri. Fondöten uygulamasından sonra gözaltlarına, göz kapaklarına, iki kaşının arasına ve burun kemiğinin üzerine kapatıcını uygula. Ardından gün boyu ten makyajını sabitlemek için transparan pudradan yardım al. Transparan pudra sayesinde aynı zamanda gece boyu yüzünde oluşabilecek parlamanın da önüne geçebilirsin.

Cilt makyajını daha da sağlamlaştırmak istiyorsan mutlaka bir makyaj bazı kullanmalısın. Mezuniyet makyajında kaşlarını da oyuna dâhil etmeni tavsiye ediyoruz. Kaşlarını doldurup, kaş fırçası ile tarayarak bakışlarında daha güçlü bir etki yaratabilirsin.

Gündelik hayatında kontürle, aydınlatıcıyla işin olmamış olsa da bu detaylar mezuniyet gününde kusursuz makyajın sırlarından. Kontür, yüz hatlarının ön plana çıkmasını sağlayacak ve yüzüne sıcak bir görünüm kazandıracak. Ardından gece boyu ışıldamak için altın tonlarında bir aydınlatıcıyı şakak kısımlarına uygulayabilirsin.

Gelelim gözlere! Mezuniyet makyajında biraz abartıya kaçmakta pek de sakınca yok bizce. Hem açık, hem de iddialı koyu tonları barındıran bir far paleti tam da ihtiyacın olan şey. Paletteki krem ve kahve tonunu karıştırarak göz kapağının katlanma çizgisine uygula. Bu göz kapağını derinleştirmene yarayacak. Daha sonra palette seçtiğin koyu bir rengi yassı fırça ile gözlerinin dış köşelerine ve göz pınarlarından kirpik diplerine doğru uygula. Göz kapağının tam ortasını da iddialı bir renk seçerek gözlerini ön plana çıkarabilirsin.

Göz makyajına son dokunuşu ise kirpik dibinden ince bir çizgi hâlinde süreceğin eyeliner ile yapabilirsin. Tabii ki bolca maskara sürmeyi de unutma. Mezuniyet makyajında yoğun bir göz makyajı yaptıysan dudaklarında daha sade ve nude tonları tercih etmelisin.

 

Mezuniyet makyajında elbise seçimini de göz önüne almanda fayda var. Mesela kırmızı, siyah, lacivert gibi klasik renklerde düz ve sade seçimler yaptıysan yukarıda bahsettiğimiz gibi yoğun göz makyajı ve nude tonlarında bir ruj sürebilirsin. Yazın enerjisini yansıtacağın renkli ve uzun mezuniyet elbiselerden seçim yaptıysan makyajda da bakır, altın, turuncu, bronz tonları tercih edebilirsin. Bu özel gece için bol desenli ve detaylı bir seçim yaptıysan makyajında da bir o kadar sade olmalısın. Sade bir göz makyajı ile hafif renkli dudaklar ile hem zarif hem de modayı takip eden bir hava sergileyebilirsin.

 

 

 

 

 
 

Yorumlar (0) | Yorum Yap
Share on Tumblr