Share on Tumblr
| Yorumları Göster (0)

Sağlık&Güzellik / Makyaj Malzemelerini Yeniden Yarat >>
0

Eskimiş, kırılmış veya tükenmek üzere olan makyaj malzemelerimizi kullanmak veya yenilemek hiç zor değil. Birkaç küçük taktik ile makyaj malzemelerimizi işe yarar ve kullanılabilir hale getirebilirsin.

                                        

Kırılmış far veya pudralarını kullanılabilir hale getirmek çok basit. Kırılmış olan pudra veya farı bir kürdan veya bıçak ucu yardımıyla toz haline getirin. Daha sonra alkol veya kolonya yardımıyla kolonya kokusundan hoşlanmıyorsanız bebek kolonyası da olur. Toz haline getirdiğin pudra veya farı üzerine macun kıvamına gelene ekle ve iyice karıştır. Bu aşamada kıvamının çok sulu veya çok sert olmaması gerekiyor. Kıvamını ayarladıktan sonra pudra veya farını kutusunun içine düzgün bir şekilde yerleştir ve dokulu bir peçeteyi üzerine serip bir bardağın altını bastırarak iyice pressle J İşte bu kadar pudran kullanılmaya hazır. 1 gün boyunca ağzı açık bir şekilde bekleteceğin pudrayı iyice kuruduktan sonra kullanabilirsin. 

                                                  

Bir sonraki önerimiz ise göz kalemi ve rimeller için. Bazı göz kalemleri hepimizin bildiği gibi zor renk veriyor ve canımızın yanmasına sebep olabiliyor. Bu durumu önlemek için çok fazla renk vermeyen göz kaleminin ucunu bir çakmak yardımıyla ısıtarak renk vermesini ve yumuşamasını sağlayabilirsin. Şimdi göz kalemini rahatlıkla kullanabilirsin :) Rimellerde ise sorun genellikle çok çabuk kurumalarıyla başlıyor. Kapağını tam kapatamadığından kaynaklanan bu durumu şu şekilde tölere edebilirsin. Ağzı iyice kapatılmış rimelinizi sıcak su dolu bir bardağın içinde bekletip yumuşamasını sağlayabilir ve sonrasında kolaylıkla kullanabilirsin.

                                                       

Özellikle sıcak havalarda başımıza gelen en vahim durumlardan biri ruj sürerken kırılması. Kırılmış rujları onarmak ise oldukça basit. Çakmakla ısttığın rujunu tekrardan geri kalan kısmına birleştirerek kullanmaya devam edebilirsin veya rujun tamamını bir kaşığın içerisine alıp mum yardımıyla erittikten sonra küçük bir kutuya alıp dondurabilirsin. Bu şekilde dönüştürdüğün rujları fırça yardımıyla oldukça rahat uygulayabilirsin. Kolay Gelsin :)


Yorumlar (0) | Yorum Yap
Share on Tumblr