Share on Tumblr
| Yorumları Göster (0)

Sağlık&Güzellik / Kolay Kilo Vermek İçin 7 İpucu >>
0

Diyetinize Destek Olacak Eğlenceli Öneriler

Şubat ayının geride kalmasıyla beraber bahar yaklaştığının sinyallerini vermeye başladı. Eğer siz de 2015 yazına fit girmek istiyorsanız şimdiden beslenmenize dikkat etmenizin vakti geldi demektir.  Bir diyetisyene başvurarak kendi sağlık durumunuza göre hazırlanan diyeti uygularken daha rahat edebileceğiniz 7 kolay ipucunu sizin için bir araya getirdik.

İşte kilo vermenize yardımcı olacak birbirinden basit ama etkili maddeler:

Lokmalarınızı Sayın

Kilo vermek isteyenler üzerinde yapılan bir araştırmaya göre kişinin yediğini sayması oldukça etkili bir yöntem. Ne kadar çiğnediğine, ne yediğine dikkat eden bireylerin çok çabuk tatmin olduğu ve doyma hissine kısa sürede  ulaştığı gözlemlenmiştir.

Krallar Gibi Kahvaltınızı Yapın

Sanılanın aksine her gün yapılan ve kalori bakımından zengin olan kahvaltıların çok daha çabuk kilo verdirdiğini biliyor muydunuz? Sabah saatlerinde yapacağınız  doğru bir kahvaltı uzun süre size tokluk hissi yaşatarak buzdolabından uzak durmanıza yardımcı olacaktır. Tok bir karın diyet listesine çok daha fazla uyacağı için sağlıklı atıştırmalıklarla gün boyu idare edecektir.

Yarım Saat Egzersiz

Hızlı bir şekilde kilo vermek istiyorsanız uzun ve ağır sporlardan uzak durmanız gerekiyor. Yapılan araştırmalara göre her gün 30 dakikalık yürüyüşler ya da kısa antrenman yapanlar kalori yakarken fazla yorulmadıkları için diyetlerine uyabiliyorlar. Deney grupları üzerinde yapılan çalışmanın sonucuna göre 60 dakikadan uzun ve ağır spor yapanlar çok yoruldukları için desteği sağlıklı atıştırmalıklar yerine kalorili besinlerden alarak kilo verememektedirler.

Sebze Tüketin

Son zamanlarda Paleo gibi protein bakımından zengin diyetler revaçta olsa da İsrailli bilim insanlarının araştırmalarına göre sebze ağırlıklı listeler çok daha sağlıklı kilo verdirmektedirler. Lif ve vitamin bakımından zengin sebzeler kalp ve sindirim sistemini koruyarak kilo verdirdikleri için çok daha sağlıklı yöntemler olarak değerlendirilmekedirler.

Güzellik Uykunuza Dikkat Edin

Sağlıklı bir şekilde kilo vermek istiyorsanız dokuz saatlik uykunuza fazlasıyla dikkat etmeniz gerekiyor. Düzenli uyku kişiyi genç tuttuğu gibi öğünlerin tam vaktinde tüketilmesine de yardımcı oluyor. Uykusuz kişiler gün içerisinde güç ve enerji kaybı yaşadıkları için sağlıklı atıştırmalıklar tercih etmek yerine çikolata gibi kısa sürede kan şekerini yükselten besinlere yönelerek kilo almaktadırlar.

Uzun Süre Yapabileceğiniz Bir Diyet Bulun

Kısa sürede hızla kilo vermek kulağa çok güzel gelse de yapılan araştırmalar göstermiştir ki sağlıksız diyet yapanlar bir ya da iki yıl içerisinde kaybettikleri kiloyu iki katına yakın şekilde geri alıyorlar. Bu yüzden arkadaş ya da sosyal medya üzerinden ilginizi çeken diyetler yerine diyetisyene giderek uzun süre sadık kalabileceğiniz bir diyeti hayatınıza sokun. Bu sayede yavaş ama etkili kilo vererek ömür boyu sağlıklı kalabileceksiniz.

Diyet Arkadaşı Bulun

Yola bir arkadaşla çıkmak her zaman çok daha etkilidir. Diyete başlarken size bu yol boyunca sağlıklı beslenmesiyle eşlik edecek birini bularak motivasyonunuzu her daim yüksek tutun. 


Yorumlar (0) | Yorum Yap
Share on Tumblr