Share on Tumblr
| Yorumları Göster (0)

Sağlık&Güzellik / Kış Mevsiminde Cilt Bakımının Püf Noktaları >>
0

Kış Mevsiminde Cilt Bakımının Püf Noktaları

Havaların soğumasıyla birlikte cildimiz de kurumaya ve yıpranmaya başladı. Derinin kış mevsiminde havayla temas eden bölgeleri soğuğun etkisiyle hassaslaşıp çatlıyor. Özellikle ellerimizin ve yüzümün soğuk havayla teması hem sağlık açısından tehdit oluşturuyor hem de görüntümüzü etkiliyor.

Soğuk havaların cilt üzerindeki etkilerinden bahsederken, sadece havayla temas eden bölgelerin etkilendiğini söylemek yanlış olur. Çünkü soğuk havaların etkisiyle, giydiğimiz kalın, yünlü ve sentetik giysiler de vücudumuz için tahriş edici sebepler oluşturuyor.

Bütün bunlara rağmen, soğuk havayla başetmek ve cildimizi korumak mümkün. Bunun için bazı basit formülleri uygulamak ve bazı adımları takip etmek yeterli olacaktır. 

                                                        

Kış mevsiminde cilt bakımının püf noktalarından ilki temizlik. Cildimiz kış aylarında soğuk havaya maruz kaldığı gibi kirli havaya da maruz kalıyor. Özellikle makjaylı yüzlerin derinlemesine etkilendiğini söylemek mümkün. Bu nedenle gün içerisinde cildimizin maruz kaldığı bütün olumsuz koşulları gidermek için önce temizliğe önem vermeliyiz. Cildimizi derinlemesine, nemli sabunlarla veya jellerle ılık suyla temizlemeliyiz. Cilt tamamen temizlendikten sonra ise diğer adımları takip etmek gerekiyor.

                                                        

Temizlikten sonra gelen ikinci adım nemlendirmek. Nemlendirmenin önemi cildi taze ve canlı tutmasını sağlaması. Bunun için yüz ve vücut deri tipine uygun nemlendiriciler seçilmeli. Nemlendiricilerin içeriklerine bakılmalı, gliserin, vazelin, üre, laktik asit, hyaluronik asit içerenler tercih edilmeli. Her banyodan sonra nemlendirici uygulanması oldukça önemli

 

                                                        

Nemlendiriciden sonra gelen adım peeling yapmak. Peelingin amacı cildin üzerinde kalan ölü deriyi çıkarmak ve alttaki taze ve canlı deriyi ortaya çıkarmak. Kış mevsiminde derinin tipine göre sıklığı ayarlanarak, retinoik asit, salisilik asit veya glisolik asit içeren krem, jel veya maskelerle derinin ölü tabakasının yenilenmesi mutlaka sağlanmalıdır.

                                                        

Bu 3 püf noktayı uygulamak ve adımları dikkatli takip etmek, kış mevsiminde cilt bakımının derinlemesine yapılmasına ve cildin soğuk hava şartlarından minimum seviyede etkilenmesine yardımcı olacaktır. 

 

 


Yorumlar (0) | Yorum Yap
Share on Tumblr