Share on Tumblr
| Yorumları Göster (0)

Sağlık&Güzellik / Kış Aylarında Dudak Bakımı >>
0

 

 

Kış mevsiminin koşulları bazı zamanlarda cildimiz için zorlayıcı olabiliyor. Düşen hava sıcaklığı ile kurumaya eğilimi olan cilt yapısındaki insanlar biraz daha zorlanabiliyor. Nem kaybı yaşayan bu tip ciltler için ekspres bakımlar uygulamak gerekebilir. Kışın dudak bakımı konusunda dikkat etmemiz gereken noktaları ve bakım rutinimize eklememiz gereken uygulamaları birlikte inceleyelim! :)

 

 

 

Kışın Dudaklarımız Neden Kurur ve Çatlar?

Soğuk hava koşullarının dudaklarda yarattığı bu durum pek de sürpriz değil… Soğuk havanın etkisiyle birleşen rüzgarlar ve içerideyken yükselen vücut sıcaklığı bir araya geldiğinde dudakların kuruması kaçınılmaz oluyor. Dışarı çıkmadan önce üşümemek aldığımız birçok önlem var… Dudaklar için de dışarı çıkmadan önce önlemimizi almamız gerekiyor. Çünkü dudaklarımız vücudumuzun geri kalanı ile aynı yapıya sahip değil ve dolayısıyla çok hassas. Şimdi kışın dudak bakımı ile korunmak için neler yapabileceğimize bir bakalım…

  • Su içmek… Birçok sağlık sorunun altında yatan sebep; yetersiz su tüketimi… Güç içerisinde susuz kalmak metabolizmamızın yanı sıra cilt yapımızı da fazlasıyla etkiliyor. Mutlaka kendine su içmeyi hatırlatmalı ve bunu uygulamalısın. Susuz kalan cilt sorunlarının en büyük yansıması dudak kuruluğu olduğu için bu madde çok önemli…
  • Dudakların kuruduğunda istemsiz bir şekilde onları dilinle ıslatmak kaçınılmaz… Ancak bu durum dudaklarının daha fazla kurumasına sebep olacaktır. Dudaklara değen tükürükte bulunan ve yiyecekleri sindirmesi gereken enzimler dudakların tahriş olmasına yol açabilir.

 

 

  • Tahriş olan veya soyulan dudakları kesinlikle rahat bırakmak gerekiyor. Kabuklaşmış, çatlamış veya soyulmakta olan dudaklara karşı ekstra hassas olmak önemli… Kendi kendine dudaklarını soymak veya sert peeling işlemleri yapmak daha fazla tahrişe neden olur. Bunun gibi durumlarda dudaklardaki sorunu yatıştırmaya ve iyileştirmeye yardımcı olan ürünler kullanmak en iyi çözüm…
  • Güneş koruyucu… SPF içerikli ürünler sadece yüz veya vücut nemlendirici ürünlerle sınırlı değil. Dudaklar için üretilen birçok nemlendirici ürün içerisinde SPF bulunuyor. Bunun sebebi; dudaklarımızın hassas yapısını güneşin zararlı ışınlarına karşı korumak… Güneşin kurutucu etkisi kışın bile devam ettiği için mutlaka SPF içerikli bir dudak nemlendiricisi tercih etmeliyiz.

 

 

  • Dudak balsamı ile yoğun nemlendirme yapmak dudaklarımız için rahatlatıcı olacaktır. Özellikle gece uyumadan önce uygulayacağın dudak balsamı sayesinde sabah uyandığında yumuşacık dudaklara sahip olabilirsin.
  • Peeling adımı… Eğer dudaklarında herhangi bir soyulma veya dökülme durumu yoksa peeling uygulayabilirsin. Bunun için üretilen bakım ürünlerini tercih edebilir veya evde bulunan birkaç malzeme ile kendin peeling karışımı yapabilirsin. Haftada 1-2 kez yapacağın dudak peelingi sayesinde bu bölge ölü deriden arınarak daha sağlıklı bir yapıya sahip olacaktır.

 

Evde Dudak Peelingi

Kışın dudak bakımı için en önemli adımlardan biri peeling demiştik. Doğal malzemelerden oluşan bir dudak peelingi yapmak istersen bu önerilerimiz hoşuna gidebilir. :)

 

Hindistan Cevizli Dudak Peelingi

Malzemeler;

1 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı

1 yemek kaşığı bal

2 yemek kaşığı toz şeker

2 yemek kaşığı ılık su

Yapılışı;

Öncelikle Hindistan cevizi yağını ve balı karıştırmalısın. Daha sonra bu karışıma toz şekeri ve ılık suyu eklemelisin. Ardından bu karışımı 3 dakika boyunca dairesel hareketlerle dudaklarına masaj yaparak uygulayabilirsin. Daha sonra 10 dakika kadar bekleyebilir ve dudaklarını ılık su ile yıkayabilirsin. İdeal dudak bakımı bu karışımı haftada 1 veya 2 kez uygulayabilirsin.

 

 

 

Portakallı Dudak Peelingi

Malzemeler;

2 yemek kaşığı kurutulmuş portakal kabuğu tozu

2 yemek kaşığı toz şeker

10-11 damla badem yağı

Yapılışı;

Portakal kabuklarını birkaç gün bekleterek kurutmalısın. Daha sonra kurutulmuş portakal kabuklarını etmelisin. Elde edeceğin portakal kabuğu tozunu şeker ve badem yağı ile karıştırabilirsin. Bu karışımı 2-3 dakika kadar dudaklarına uyguladıktan sonra dudaklarını ılık su ile yıkayabilirsin. Portakallı peelingi dudak bakımı rutinine dahil etmek istersen haftada 1 veya 2 kere uygulaman yeterli…

 

 

Kışın dudak bakımı nasıl olmalı diye düşünüyorsan bu yazımız daha yol gösterebilir… Kış boyunca nemli ve sağlıklı dudaklara sahip olmak için önerilerimizden yararlanabilirsin. :)


Yorumlar (0) | Yorum Yap
Share on Tumblr