Share on Tumblr
| Yorumları Göster (0)

Sağlık&Güzellik / Güzelliğine Güzellik Katacak Besinler >>
2

Daha önce birçok kez cilt bakımın için sana çeşitli maskeler, bakım öneriler, ve ürün tavsiyelerinde bulunduk. Fakat cildinin sağlıklı olması ve ışıldaması için her zaman bunlar yeterli değil. Dışarıdan cildine verdiğin bakım kadar içeriden ona ne verdiğin de çok önemli. Unutma ki cildinin %70'i sudan oluşuyor. Ve onu asla susuz bırakmamalısın. Hava kirliliği, ruh halin ve yediğin yiyecekler sandığından çok daha fazla etkiliyor cildini. Kullandığın bakım ürünleriyle cildinin üzerini onarabilirsin. Peki ya alt tabakalar ne olacak? Bu noktada beslenmen devreye giriyor. Cildini daha sağlıklı ve ışıl ışıl görünmesini sağlayacağın mucizevi besinlerle tanışmanın tam zamanı.

 

Kırmızı Biber

Kırmızı biber ile günlük C vitamini ihtiyacını karşılaman mümkün. Aynı zamanda güçlü bir B6 kaynağı. Bununla birlikte ilerleyen yaşlarda kırışıklıkların ile vereceğin mücadelede de en güçlü silahın olacak. Bu mucizevi besin bir yandan aknelerle mücadele ederken öteki taraftan E vitaminiyle hasar gören hücreleri iyileştiriyor.

Ispanak

Temel Reis boşuna ıspanak yemiyordu! Demir, klorofil, E, A, C, vitamini ve magnezyum açısından zengin ıspanak cildinin güçlenmesi için ihtiyacın olan her şeye sahip. Antioksidan içeriği sayesinde cildi yenilerken kilo kontrolü de sağlıyor.

Karpuz

Yazın olmazsa olmaz serinletici meyvesinin cildine çok iyi geldiğini söylesek sevinmez miydin? %90'ı sudan oluşan bu meyve cildinin nem ve su ihtiyacını fazlasıyla karşılıyor. Kuru ve cansız bir cildin varsa karpuza sıkı sıkı sarılabilirsin.

 

 

Kereviz

Seveni azdır kerevizin. Oysa ki içeriğindeki zengin K vitamini sayesinde hem kan dolaşımının daha sağlıklı olmasını sağlıyor hem deriyi nemli tutuyor hem de akne oluşumunu engelliyor.

Havuç

Sadece gözlerin değil, cildinin de dostu havuç. A vitaminiyle cildinin üzerindeki ölü hücreleri temizliyor ve akne oluşumunu engelliyor. Günde 1 kez tükettiğinde farkı görmeye başlayacaksın.

Yumurta

Yumurta denince genelde aklında sporcu besini olarak canlanıyor olabilir. Ama yumurta aynı zamanda tam bir cilt dostu. İçeriğindeki amino asit ve yüksek protein sayesinde ciltteki dokular yenilenir. Cilt kanserine karşı da koruyan bu sihirli besin, cilt lekesi oluşumunu da engelliyor. Birçok ev yapımı yüz maskesi tariflerinde yumurtanın olması şaşırtmasa gerek.

Somon

Streslendiğin zamanlarda sen farkında olmasanda cildin zarar görüyor. İşte bu durumla mücadele ederken en büyük destekçin somon olacak. Omega-3 yağ asitleri ve D vitamini sayesinde cilt kırışıklıklarına ve aknelere engel oluyor. Somon ayrıca saç derisini de nemlendiriyor. Somonu mutfağından ve beslenme rutininden eksik etme!

 
 

Yorumlar (0) | Yorum Yap
Share on Tumblr