Share on Tumblr
| Yorumları Göster (0)

Sağlık&Güzellik / Günün Enerjisi: Pratik Kahvaltı Tarifleri >>
0

 

 

Güne başlarken besin değeri yüksek ve yeni gün için bize enerji verecek olan yiyecekler tercih etmemiz çok önemli… Peki buna vakit ayırabiliyor muyuz? Erken saatlerde uyanıp telaşla hazırlanırken sağlıklı bir kahvaltı yapma fırsatımızı olmayabiliyor. Sabahtan itibaren öğle yemeğine kadar aç kalmak pek de iyi bir seçenek değil… Ne yapmalıyız diye düşünürken sana güzel bir pratik kahvaltı tarifleri listesi hazırladık! :)

 

 

1.Geceden Hazırlamalık: Besleyici Yulaf Karışımı!

Bu tarifi geceden hazırlayıp buzdolabına koyarak sabah hemen tüketebilir veya işe giderken yanında götürebilirsin. İçerisinde bulunan malzemeler son derece tok tutan sağlıklı gıdalar…

Malzemeler;

1 çay kaşığı toz tarçın

50 gr yulaf lapası

2 yemek kaşığı yoğurt

3-4 adet çilek veya muz

1 tatlı kaşığı bal

1 yemek kaşığı fıstık ezmesi

Yapılışı;

Tarçın ve yulafı sıcak su veya süt içerisine koyup karıştırmalısın. Bu karışım soğuduktan sonra buzdolabına koyabilirsin. Seçtiğin meyveyi ve diğer malzemeleri sabah hazırlayıp karıştırdıktan sonra yulaf lapasının içerisinde ilave edebilirsin. İşte hazır! Bu tarifi kendi damak zevkine göre seçeceğin farklı meyvelerle veya kuru yemişlerle de zenginleştirebilirsin. :)

 

 

 

2.Kızarmış Domatesli Omlet

Pratik kahvaltı tarifleri ile güne sağlıklı bir başlangıç yapmak mümkün… Protein bakımından zengin bir kahvaltı için ideal tarif ise şimdi karşında… Hatta öğle yemeği için bile tercih edilebilir. Sadece 10 dakikada hazırlayabileceğin domatesli omlet tarifini mutlaka not almalısın. :)

Malzemeler;

1 çay kaşığı zeytinyağı veya Hindistan cevizi yağı

1 orta boy domates

2 yumurta

1 avuç maydanoz

1 avuç taze fesleğen

Yapılışı;

Yağı tavada ısıttıktan sonra dilediğin şekilde doğradığın domatesler yumuşayana kadar bu tavada pişirmelisin. Ayrı bir kap içerisinde yumurtaları, doğranmış maydanoz ve fesleğenleri karıştırabilirsin. Ardından çırpılmış yumurta karışımını tavaya aktarabilirsin. Bir omlet kıvamına gelene kadar pişirip afiyetle yiyebilirsin… :) Bu tarife dilediğin şekilde karabiber ya da pul biber gibi baharatları da ekleyebilirsin.

 

 

 

3.Körili Avokado Tostu

Sağlıklı ve pratik kahvaltı tarifleri demişken avokadodan bahsetmemek olmazdı… Ayrıca sabahları çabucak hazırlanabilen tost tariflerinin de aranan ismi olduğu için mutlaka önermeliyiz. :)

Malzemeler;

1 yemek kaşığı zeytinyağı veya Hindistan cevizi yağı

1 yumurta

2 dilim tam buğdaylı ekmek

2 çay kaşığı köri tozu

Yarım avokado

1 çay kaşığı tuz

Bir avuçtan daha az taze fesleğen ya da maydanoz

Yapılışı;

İki yumurtayı yağlayıp ısıttığın tavaya koyabilirsin. Yumurtanın beyaz kısmının kenarları koyulaşana kadar pişir. Bu arada yumurtaların üzerine tuz ekleyebilirsin. Küçük bir tavada köri tozunu 1 dakika kadar az bir miktar zeytinyağı ile kavurmalısın. Daha sonra ayrı bir kapta püre haline getirmiş olduğun avokadonun içerisine pişmiş köri tozunu ekleyerek karıştırmalısın. Kızarmış veya normal olarak kullanabileceğin iki dilim ekmeğin üzerine körili avokado püresini ve pişmiş yumurtayı yerleştirip servise hazırlayabilirsin… Afiyet olsun! :)

 

 

Sağlıklı ve pratik kahvaltı tarifleri ile yeni güne enerjik başlaman mümkün! Şimdi sen de bu tariflerden birini uygulamaya ne dersin? :)

 

 

 

 


Yorumlar (0) | Yorum Yap
Share on Tumblr