Share on Tumblr
| Yorumları Göster (0)

Sağlık&Güzellik / En İyi Makyaj Fırçaları >>
2

Makyaj uygulamasının olmazsa olmaz parçalarından biri de elbette makyaj fırçaları. Son birkaç senedir popülerliği artan ve kullanımı yaygınlaşmaya başlayan makyaj fırçalarını seçerken dikkat etmemiz gereken noktalar var. Yumuşak ve sentetik kıllar toz ürünlerin daha çabuk yayılmasını ve ciltle bütünleşmesini sağlar.

Bu noktada makyaj fırçalarının temizliği de cilt sağlığımız için oldukça önemlidir. Dışarda kalmasından kaynaklı toz, bakteri ve cildimizde oluşabilen sivilce gibi problemlerin mikropları fırçalarda durdukça birikip çoğalabilir. Ve biz her uyguladığımızda bu mikropları tekrar cildimizle buluşturarak yeni cilt problemlerine merhaba diyebiliriz. Bunu önleyebilmek için yapmamız gereken fırçalarımızı haftada bir kez yıkamak. Fırçalarımızı haftada bir kez yıkayıp, iyice kurutarak sorunsuz uygulamaya ulaşabilirsin. Fırçalarını kuruturken dikkat etmemiz gerek bir nokta da, fırçaları yatay olarak kurutmak. Dikey olarak kuruttuğumuzda su ve sabun artıkları kıl köklerine ulaşacağından dökülmelere neden olabilir. Temizlenmesi için ise bebek şampuanını zeytinyağı ile karıştırarak fırçaları temizleyebilir ve yumuşacık kılların uzun süre kalmasını sağlayabilirsin.

                              

İhtiyacımıza uygun birkaç fırça ile cilt makyajımızı kusursuz bir şekilde uygulayabiliriz.

1- Nars Ita Kabuki Brush: Nars’ın en çok satılan fırçaları arasında bulunan Ita kabuki fırça bronzer uygulamasında çok başarılı. Kontür uygulamasını hiç bilmeyenler bile bu fırça ile rahatlıkla bronzer uygulayabilirler. Ürün ile çok iyi bütünleşen bu fırça, cilde ürünü kusursuz bir şekilde uygulamayı sağlıyor.

2- Mac 187 Duo Fibre: Doğal ve sentetik kılların birleşmesinden oluşan Mac Duo Fibre 187 fırça, fondötenin kusursuz bir şekilde uygulanmasını sağlıyor. Özellikle doğal fondöten bitişinden hoşlananların çok seveceği 187 fırça ince kılları sayesinde likit fondötenleri uygulamakta çok başarılı. Daha yoğun kapatıcılık isteyenler ise yavaş yavaş ürünü arttırarak istedikleri görünümü elde edebilirler.

3- Real Techniques Bold Metallics Powder Brush: Yumuşacık bir pudra fırçası arıyorsan bu pudra fırçası tam sana göre. Real Techniques’in Bold Mettalics serisine ait olan bu ürün hem pudra hem de allık uygulamada kullanılıyor. Pudrayı cilde incecik uygulamanı sağlayacak bu ürünü kaçırma.

4- Sigma Tapered Brush:  Hem allık hem de pudra fırçası olarak kullanabileceğiniz ürünlerden biri de F25 Tapered Brush. Mum şeklindeki fırçası oldukça yumuşak olduğundan kolay uygulama sağlar. Antibakteriyel tüylerden oluştuğu için herhangi bir alerji oluşumunu önler.

5- Mac 224 Blending Brush: Mac’in en beğenilen ve en çok satılan far fırçaları arasında 224 nolu fırçası geliyor. Göz makyajında gölge yaratmak ve farklı renkleri karıştırma konusunda çok başarılı. Ayrıca 224 fırça ile gözaltı kapatıcısını kusursuz bir şekilde uygulayabilirsin.


Yorumlar (0) | Yorum Yap
Share on Tumblr