Share on Tumblr
| Yorumları Göster (0)

Sağlık&Güzellik / Cannes Film Festivali Makyaj Trendi >>
0

 

Bu yıl 68.sinin düzenlendiği Cannes Film Festivali ünlü kozmetik firması sponsorluğunda devam ediyor. Tabiki ana sponsor bir kozmetik firması olunca festivalde celebritylerin kıyafetleri olduğu kadar makyajları da mercek altına alınıyor. Devam etmekte olan Altın Palmiye Tören’ inin makyaj trendinde geçmişten esinlenmeler (özellikle 50 ve 60’lar )ve günümüze adapteler söz konusu.

Mezuniyetler de yaklaştı. Genç kızların korkulu rüyası olan gecede demode olmayım, en trend, en dikkat çekici veya güzel olmak istemeleri gayet normal. Popüler etkinliklerin, galaların,  Film festivallerinin,  galaların, müzik ödüllerinin,  makyaj ve kıyafetleri o senenin gece davet trendlerinin ana başlıklarını oluşturuyor. Gelin sizinle Altın Palmiye töreninde öne çıkan makyajlara ve makyaj trendlerine göz atalım.

 

Pin Up Trendi

Festivalin ana sponsoru bu sene Altın Palmiyedeki makyaj trendinin Pin up olduğunu ve günümüze uyarlanarak yeni şeklini aldığını söyledi. Pin up makyaj; 1950’lilerdeki kadınların daha kadınsı havaya büründüğü, güçlü imajını hala çizdikleri fakat erkeklerden farklı olduklarını birazda görünüşleri özellikle makyajlarıyla ortaya koydukları bir makyaj trendidir. O dönem kadınlarını hala konuşuyor olmamızın nedenlerinden biri de pin-up makyajdır. Güzellikleri ile ön planda oldukşarı kadar bu güzelliklerini makyajlarını cesurca kullanarak modaya damga vurmuşlardır. Dudakların koyu renge boyandığı, kaş kirpiklerin daha çok ön plana çıkarmak, gerekirse takma kirpik takmak pin-up makyajın ana temasıdır.

Uygulaması basit bir makyaj stilidir.  Yüz hatlarını belirginleştirmek ve yüzde mat bir görünüm sağlamak, gözlerin ve kaşların ön planda olduğu, gerekirse kaşlarını belirginleştirmek için kaş koyuluğuna göre kaş farı sürmek gerekir. Ardından gözkapaklarına füme tonlarında göz farını sürün, aynı farı göz kapağına ve alt kirpik diplerinin dış kısmına sürün. Kirpik diplerine yoğun bir şekilde, gözden biraz taşırarak eyeliner sürün. Kedi göz yapmayı amaçlayın. Kirpiklerinizi belirginleştirmek için takma kirpiklerinizi takın. Yanaklarınıza doğal şeftali tonlarında allık sürün. Son olarak dudaklarınıza koyu renk mat rujla makyajınızı tamamlayın.

 

Marilyn Monroe Trendi

Pin-up makyaj stiline benzeyen Marilyn Monroe makyajında ise gözler ön planda. Yine tenin pürüzsüz ve mat olması önemliyken, gözleri belirginleştirmek için ince bir eyeliner tercih ediliyor. Takma kirpiğin takıldığı ve bolca maskara kulanıldığı trendte, dudaklara kırımızı ruj sürerek son adımını tamamlayabilirsin.

 

Bridgette Bardot Trendi

Brigitte Bardot makyaj trendinde ise daha çok gözlerin ,yogun kalem uygulaması ile, ön planda olduğu bir makyaj yapım şeklidir. Öncelikle yüzünüze baz ürünleri sürerek makyaja hazırlayın. Parlamaması için gerekirse pudra ile üzerinden geçin.Göz Çevrenize Siyah göz kalemi ile çerçeveleyin ardından fırça  yardımı ile dağıtın.Bolca maskaranızı kullanın.Kirpiklerinize takma kirpik takmanız şart değil fakat maskarayı bolca kullanın.Kaşlarda doğallık söz konusu.Pembe tonlarda rujla makyajınızı tamamlayın.

 

Aishwarya Rai

 

Adrianna Lima

Fahriye Evcen

 


Yorumlar (0) | Yorum Yap
Share on Tumblr