Share on Tumblr
| Yorumları Göster (0)

Sağlık&Güzellik / Bağışıklığı Güçlendiren Kış Çayları >>
0

 

 

Sonbahar ve kış ayları geldiğinde bağışıklığımızı daha fazla güçlendirmemiz gerektiğini hissediyoruz… Soğuk hava koşulları ve pandemi etkisiyle birlikte bu hissimiz giderek daha da yükseliyor. Çünkü ani mevsim değişikliklerine yenik düşen bünyemiz grip, nezle gibi hastalıklarla karşılaşabiliyor. Üstüne bir de Covid-19 riski eklenince durum daha da ciddileşiyor. Bu sebeple hepimiz mümkün olduğunca bağışıklığımızı güçlendirip dış etkenlere karşı meydana okumaya çalışıyoruz. Peki sen hangi takviyelerden yararlanıyorsun? Biz bu hafta bağışıklığı güçlendiren kış çayı tarifleri ile seni bilgilendirmek istedik! :)

 

 

 

1.Zencefilli ve Zerdeçallı Limon Çayı

Kış çayı tarifleri dediğimizde aklımızda beliren üçlü; zencefil, zerdeçal ve limon… Bakalım bu üçlü ile neler yapabiliyoruz…

Malzemeler;

1 yemek kaşığı zerdeçal

1 adet sıkılmış limon suyu

3 yemek kaşığı bal

Yarım yemek kaşığı rendelenmiş zencefil

1/4 toz karabiber

3 su bardağı su

Yapılışı;

3 bardak kadar suyu kaynatmalısın. Su kaynarken tüm malzemeleri bir sürahiye veya demliğe koyabilirsin. Ama öncelikle tüm malzemeler iyice karıştırılmış olmalı… Suyu kaynadıktan sonra içerisine karışımı ilave edip dinlenmeye bırakabilirsin. Birkaç dakika dinlenmiş olan çayını son kez karıştırdıktan sonra içebilirsin. :)

Faydaları

Zerdeçal ve zencefil antioksidan bakımından oldukça zengin… Bağışıklığı güçlendiren bu ikili aynı zamanda cildimize de çok iyi gelecek! Limon ise anti bakteriyel ve anti viral olması sayesinde bizi dış etkenlere karşı korurken C vitamini almamızı da sağlıyor…

 

 

 

2.Fesleğenli Kış Çayı

Soslara eklediğimiz fesleğen şimdi kış çayı tarifleri ile karşımızda!

Malzemeler;

1/4 fincan taze fesleğen yaprağı

1 tatlı kaşığı bal

2 çay kaşığı limon suyu

1,5 bardak su

Yapılışı;

Suyu ve fesleğeni birlikte kaynattıktan sonra ateşi biraz kısıp 15 dakika daha kaynamasını beklemelisin. Daha sonra bu suyu bir bardağa süzmeli ve ardından bal ve limon suyunu eklemelisin. İşte hazır!

Faydaları

Fesleğenli çay bağışıklığını güçlendirirken aynı zamanda stres atmanı da sağlayacak… Astım, bronşit, tıkanıklık ve öksürük gibi rahatsız edici durumların da önüne geçecektir. Bu çaydan bir bardak içmek fazlasıyla etkili!

 

 

 

3.Karanfilli Zencefil Çayı

Kış çayı tarifleri konusunda zencefil vazgeçilmez diyebiliriz. Şimdi ona karanfil de eşlik ediyor…

Malzemeler;

1 bardak süt

4 parça karanfil

1 tatlı kaşığı toz karabiber

1 tatlı kaşığı rendelenmiş zencefil

2 bardak su

Yapılışı;

Suyu kaynattıktan sonra içerisinde karanfili, karabiberi ve zencefili ekleyebilirsin. Bu şekilde iki dakika daha kaynatmalısın. Ardından sütü de ilave edip birkaç dakika daha kaynatabilirsin. Devamında ise karışımı bardağına süzerek afiyetle içebilirsin!

Faydaları;

Karanfil ve karabiber anti bakteriyel olması sebebiyle bağışıklığını doğal yollardan desteklemene yardımcı olacak… Aynı zamanda anti oksidan açısından da fazlasıyla zengin!

 

 

 

4.Papatyalı Ahududu Çayı

Farklı karışımlarla birlikte bağışıklığımızı güçlendirecek bir çay daha!

Malzemeler;

1 tatlı kaşığı kurutulmuş papatya

1 tatlı kaşığı kurutulmuş ahududu

2 bardak su

Yapılışı;

Suyu kaynama seviyesine getirdikten sonra bitkileri içerisinde ekleyebilirsin. Ardından bu karışımı birkaç dakika kaynatmalı ve dinlenmeye bırakmalısın… Daha sonra dilersen biraz bal ekleyebilirsin.

Faydaları

Ahududu yaprağı demir, potasyum ve magnezyum açısından oldukça zengin… Papatya ise soğuk algınlığı gibi rahatsızlıkları önlemek için mükemmel koruyucu… Aynı zamanda sakinleştirici ve mideyi rahatlatan etkisi de çok önemli! :)

 

 

Bağışıklığı güçlendiren kış çayı tarifleri ile mevsim koşullarına ve virüslere karşı koymaya hazırsın! Doğadan gelen mükemmel gücü mutlaka kullan… :)

 

 

 

 

 

 


Yorumlar (0) | Yorum Yap
Share on Tumblr