Share on Tumblr
| Yorumları Göster (0)

Sağlık&Güzellik / Avokado Alarmı! Yeşil Mucizeyi Keşfet >>
0

 

 

 

Son zamanlarda hiç olmadığı kadar kendimizle baş başa kalabildik değil mi? Pandemi dönemine girmeden önce uygulamaya fırsat bulamadığımız birçok şey için zaman yaratabildik… En çok da cildimize ve vücudumuza bakım yapabilmek için imkan bulabildik. Krizi fırsata çevirerek makyajdan uzak kalan cildimize ihtiyacı olan bakımları yapmaya giriştik…

Covid-19 sürecinin zorluklarını, sevdiğimiz ve sonunda kendimizi iyi hissedebileceğimiz şeyleri yaparak değerlendirmeye çalıştık… Çoğumuz bakım rutinimizi düzenli bir şekilde yerine getirebilmeyi başardık. Biz de bu konuda seni destekleyebilmek için sürekli araştırma halindeydik. Şimdi de seninle bir an önce paylaşmamız gereken avokado meselesini masaya yatırdık. Avokadonun ünü yastıklara, peluşlara kadar uzanmışken ondan bahsetmenin zamanı geldi diye düşündük… smiley Başlıyoruz.

 

 

 

Avokadonun Faydaları Neler?

Muzdan daha fazla potasyum barındıran ve %30’u liften oluşan avokado, diyet listelerinin aranan ismi… Aynı zamanda yağ yakımını da hızlandırdığı için fazlasıyla tercih ediliyor. Ama bunların yanı sıra avokadonun bakım konusunda da birçok olumlu özelliği var.

Dokuları yenileme, cildi nemlendirme ve renk tonu eşitleme gibi mucizevi etkileri olan avokadoyu sevmekte haklıyız… Şimdi hayatımızda neden bu kadar yer edindiğini daha iyi anlayabiliyoruz. smiley Bu küçük sevimli yeşil meyvenin faydaları saymakla bitmeyeceği için artık işine yarayabilecek birkaç tarifi seninle paylaşalım…

1.Saçlar Sağlıklı Uzasın!

Avokado ile saç hücrelerini besleyerek sağlıklı bir şekilde saçlarını uzatabilirsin. Saçının ihtiyacı olan nemi avokado ile elde etmen mümkün… Avokadolu maske ile saçların hem sağlıklı uzasın hem de yumuşacık olsun.

1 adet avokadoyu soyduktan sonra püre haline getirmelisin. Ardından 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve birkaç damla limon suyu ile karıştırmalısın. Karışımı saç boyuna ve uçlarına sürdükten sonra streç filmle saçlarını sararak yarım saat kadar beklemelisin. Ardından ılık su ile maskeyi saçından akıttıktan sonra şampuanını kullanabilirsin. Bu maske ile saçların beslenecek ve avokado sayesinde nemlenmiş olacak...

 

 

 

2.Evde Göz Maskesi İsteriz!

Avokado ile göz maskesi yaparak göz çevrendeki ince çizgileri gidererek o bölgeyi nemlendirebilirsin. Gün içerisinde fazlasıyla ekran ışığına maruz kalıp yorulan gözler için avokado maskesi ilaç gibi gelecek! Avokado sayesinde göz çevrendeki renk tonunu da eşitleyerek aydınlık bir görünüm yakalayabilirsin…

Kabuğu soyulmuş birkaç dilim avokadoyu ezerek püre haline getirmelisin. Ardından 5 damla badem yağını püre yapmış olduğun avokado karışımına ilave edebilirsin. Macun kıvamına getireceğin bu karışımı göz çevrene sürebilirsin. Avokado maskeni 10 dakika beklettikten sonra temizleyebilirsin. Ilık su ile duruladıktan sonra göz çevren için uygun olan bir nemlendirici krem kullanabilirsin. Böylelikle göz çevrene aydınlık katabilir ve yorgunluk görünümünü azaltabilirsin.

 

 

 

3.Yüz Maskesi Mutlaka Olmalı!

Hepimiz cildimizde zaman zaman farklı sorunlarla karşılaşabiliriz. Bunun sebebi hormonsal değişimler veya stres olabiliyor. Karşımıza çıkan akne, kuruluk veya leke gibi sorunlarla yüzleşerek bunları en aza indirebiliriz! Hem de doğal yöntemlerle… Tabii ki bu yöntemlerden biri de avokadolu maske.

Cildindeki yağ oranını eşitlemek için yapacağın avokado maskesi çok hoşuna gidecek. Bunun için; kabuklarını soyup püre haline getireceğin yarım avokadoyu 1 çay kaşığı bal ve 1 tatlı kaşığı yoğurt ile karıştırmalısın. Yine bir maske için ideal olacak macun kıvamını tutturduktan sonra karışımı yüzüne uygulayabilirsin. 15-20 dakika kadar bekleteceğin maskeyi sildikten sonra yüzünü ılık su ile temizleyebilirsin. 

 

 

Bol bol nemlenerek yenilenmek için tercih edebileceğin avokadolu maskeleri cilt bakım rutinine dahil edebilirsin. Saçtan cilt bakımına kadar her alanda faydasını görebileceğin efsane avokado, alışveriş listelerinin en başında yerini alabilir!

 

 

 

 

 


Yorumlar (0) | Yorum Yap
Share on Tumblr