Share on Tumblr
| Yorumları Göster (0)

Sağlık&Güzellik / Doğal Beyazlatma Gücü ile İnci Dişler >>
0

Parlak ve beyaz dişler eşliğinde daima güzel bir gülüşe sahip olmak istemez misin? Yiyecek ve içeceklerin etkisiyle, zamanla beyazlığını yitiren dişler için uygulayabileceğin birkaç çözüm var. Sağlıklı ve kolay uygulanan evde diş beyazlatma yöntemleriyle verimli sonuçlar alabilirsin.

 

Öncelik: Diş Macunu Kullanımı

Öncelikle sağlıklı diş ve diş etlerine sahip olabilmen için; ağız içinde oluşacak bakterilere karşı diş macunu kullanmayı alışkanlık haline getirmelisin. Günde 2 defa diş fırçalamak diş sağlığın için rutin hale gelmeli. Diş beyazlatma uygulamalarından önce diş fırçası seçimine de dikkat etmen gerekiyor. Diş macunu ve diş fırçası tercihi yaparken bir hekime başvurarak senin için doğru ve sağlıklı olanı seçebilirsin.

 

Evde Diş Beyazlatma Yöntemlerinin Başkahramanı: KARBONAT

Karbonatla uygulanan diş beyazlatma yöntemlerini mutlaka duymuş veya okumuşsundur. Şimdi okuyacaklarını evde doğal diş beyazlatma amacıyla uygulayabilirsin.

1.Karbonat ve Limon İkilisi

Limon, c vitamini içerdiği için diş sağlığı ve bakımı için karbonatla birlikte tercih edilebilecek besinler arasında yer alıyor. Yarım tatlı kaşığı karbonatın birkaç damla limonla karıştırıp macun kıvamına geldiğinden emin olmalısın.

Hazırlanan karışımı diş fırçası yardımıyla dişlerine uygulayabilirsin.

 

 

2.Karbonat+Hindistan Cevizi Yağı

 Karbonatla diş beyazlatma yöntemleri arasından bu karışımı da denemek isteyebilirsin. Bir çorba kaşığı Hindistan cevizi yağı ile 1 çorba kaşığı karbonatı yine macun kıvamına getirip dişlerine uygula. Hindistan cevizi yağı; dişi yıpratan kimyasallar barındırmadığı için diş hassasiyetini artırmaz.

3.Karbonat+Elma Sirkesi

Yemeklere, salatalara hatta cildini yumuşatmak için kullanabileceğin; elma sirkesi… Doğal diş beyazlatma konusunda karbonat ve elma sirkesi karışımı; diş minesinin yapısını bozan bakterileri yok ediyor. Yarım tatlı kaşığı elma sirkesi ve yarım tatlı kaşığı karbonat karışımı ile dişlerini fırçalayabilirsin.

 

Karbonatlı karışımlar için dip not: karışımları 2 haftadan fazla kullanmamaya özen göstermelisin. Doğal ürünler olsa da; aşırı kullanım diş minelerine zarar verebilir. Seçtiğin karışımı uyguladıktan sonra diş macununla dişlerini fırçalamayı unutma ☺

 

 

Meyve Kabuklarından Gelen Beyazlık!

1. Portakal Kabuğu

Kış mevsiminin en turuncu detaylarından biri; portakal! Hiç bu güzel meyveyi diş beyazlatma için kullanacağını düşünmüş müydün? Artık düşünüp uygulayabilirsin. Portakalı soyduktan sonra kabuklarını doğal beyazlatma aracı olarak kullanabilirsin. Kabukların beyaz tarafıyla dişlerini 15 saniye boyunca ovarak bu işlemi gerçekleştirebilirsin.

2.Potasyum Deposu: Muz

Günlük hayatta da tüketimi önerilen muzun içerisinde; potasyum, magnezyum ve sodyum başta olmak üzere bir sürü mineral bulunuyor. Bu işlemde de kabukların beyaz tarafını kullanarak dişlerini 15 saniye kadar ovman yeterli. Bu yöntemi uygulaman, dişlerini 1 hafta içinde doğal beyazlığına ulaştırmaya yardımcı olacak.

Şimdi Sıra Beyazlığı Korumakta

Dişlerinin beyazlığına olumsuz etki eden yiyecek ve içeceklerden de mümkün olduğunca uzak durmalısın. Çay, sigara ve kahve sararmayı tetikleyecektir. Asit ve şeker içeren besinler de dişlerinde sararmaya yol açan bakterilerin çoğalmasına sebep olur. Diş beyazlatma yöntemlerinin uzun süre etkisini görebilmek için bu tür yiyecek ve içeceklerden uzak durmalısın.

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 

Yorumlar (0) | Yorum Yap
Share on Tumblr