Share on Tumblr
| Yorumları Göster (0)

Sağlık&Güzellik / Ünlülerin Tercihi Paleo Diyeti Hakkında Bilinmesi Gerekenler >>
0

Paleo Diyetiyle Sağlıklı Zayıflayın

Her sene moda olan ama etkisi hemen geçen diyetlerden sıkıldıysanız ilhamı atalarınızdan alma zamanınız geldi demektir! İşlenmiş gıdaların lezzetli ama tehlikeli dünyasıyla tanışmadan önce sadece et ve taze otlarla beslenerek gayet sağlıklı bir bünyeye sahip olan taş devri insanları Profesör Loren Cordain’e ilham verince ortaya son zamanların en etkili diyeti çıktı: Paleo

Peki Victoria’s Secret mankenlerinden sporculara kadar herkesin uyguladığı diyet neden bu kadar etkili? Yıllardır dayatılan “ Zayıflamak için tok karınla masadan kalkılmaz” tabusunu yıkan ve kişiyi gerçekten doyuran Paleo diyeti, motivasyonunuzu arttırarak listeyi uzun süre uygulamanız konusunda sizi motive ederek sağlıklı bir şekilde zayıflamanıza yardımcı oluyor.

Bu noktada cevaplandırılması gereken ilk soru Paleo Diyeti’nde nelerden uzak durmanız gerektiği ve hangi besinleri yakın arkadaşınız haline getirmeniz gerektiği. İşlenmiş her türlü gıdayı kalp ve damar hastalıklarına giden en kısa yol olarak gören bu diyette şeker ,un ve nişastadan uzak durmanız bu gıdaların yerine sebze, meyve, yoğurt, yumurta, ceviz, badem gibi doğada katkısız yetişen besinler tüketmeniz gerekiyor.  Her yiyeceğin doğadaki şekline en yakın şekilde tüketilmesi gerektiğini savunan bu diyette sebzeleri mümkün olduğunca az ve buharda pişirmelisiniz.  Gerçek tereyağ ve zeytinyağını gönlünüzce kullanabileceğiniz Paleo Diyeti’nde çilek, böğürtlen , dut gibi şeker oranı düşük meyveleri tercih etmeniz öneriliyor.

Paleo Diyeti’nde Tüketilmesi ve Uzak Durulması Gereken Besinler Listesi

 

    Tüketilebilecekler ( İşlenmemiş Besinler)     

 

   

    Uzak Durulması Gerekenler

 

 Az yağlı kırmızı et

 Beyaz ekmek / Un / Nişasta

 Sakatat

 İşlenmiş Şeker

 Deniz ürünleri ve balık

 Kahve

 Beyaz Et

 Aşırı tuzlu besinler

 Yumurta

 Soya

 Tuzsuz Zeytin

 Margarin

 Taze sebze / Az Şekerli Meyve

 Her türlü fast food

   

Paleo’nun etkili olması için dikkat etmeniz gereken bir diğer konu ise spor. Protein ağırlıklı besleneceğiniz için  tercihinizi kardiyo ağırlıklı egzersizlerden yana yapmaya özen gösterin. Bunun için spor salonuna gidebilir, vaktiniz yoksa da yarım saatlik yürüyüşlerle gününüzü tamamlayabilirsiniz.

Diyet ve spor şemasını tamamlayan bir diğer unsur ise düzenli uykudur. Geç saatlerde uyumak hazmı zorlaştırdığı gibi karın acıkmasına da neden olarak abur cubur tüketimini arttırabilir.

Verdiğiniz kiloların uzun soluklu olması için diyet listelerini beslenme şeklinize dönüştürmeniz sizin için yararlı olacaktır. 


Yorumlar (0) | Yorum Yap
Share on Tumblr