Share on Tumblr
| Yorumları Göster (0)

Sağlık&Güzellik / Mevsim Sebze ve Meyveleri ile Pratik Tarifler! >>
0

 

 

Sağlıklı beslenme düzeni için mevsiminde yetişen meyve ve sebzeleri tüketmemiz çok önemli… Mevsim değişiklikleri olduğunda bu konu biraz kafamızı karıştırabiliyor. Ne yiyeceğimize karar vermek veya hangi besinleri tüketeceğimizi belirlemek konusunda desteğe ihtiyaç duyabiliyoruz. Eğer sen de sonbaharın gelişiyle birlikte ne yiyeceğin konusunda kararsız kaldıysan ve sağlıklı birkaç tarif arıyorsan doğru yerdesin! Hadi birlikte sonbahar sebze ve meyveleri ile neler yapabileceğimize bir bakalım… 🥗🍽

 

 

Sonbahar Sebze ve Meyveleri

Hava koşulları biraz daha soğuk olmaya başladığında hastalıklara karşı bünyemizi güçlendirmek çok önemli… Bu konuda en iyi yardımcılarımız sebze ve meyveler! Özellikle bağışıklık sistemimizi düzenleyip, güçlendirme konusunda fazlasıyla etkili olan bu besinler mutlaka öğünlerimizde yer almalı.

Peki sonbaharda ne tüketeceğiz? Sonbahar sebze ve meyveleri konusunda seçim yaparken mevsime yönelik olarak hareket etmeliyiz. Bu mevsim için uygun olan sebzeler; kereviz, pırasa, karnabahar, ıspanak pancar, turp, yer elması ve lahana… Meyveler ise; incir, üzüm, elma, nar, ayva, armut, böğürtlen…

Sonbahar sebze ve meyveleri hakkında bilgi edindikten sonra sıra geldi lezzetli tariflere… Hem evde hem de iş günlerin için hazırlayıp yanında götürebileceğin pratik tarifler için hazır ol! Sonbahara özel sağlıklı ve pratik yemek tarifleri geliyor…

 

 

 

1.Kereviz Salatası

Sonbahar sebze ve meyveleri ile tarif ararken karşına çıkabilecek en değerli besinlerden biri kereviz… Vitamin ve mineral bakımından fazlasıyla zengin olduğu için mutlaka tüketmeni tavsiye ediyoruz. Düşük kalorili olan bu salata tarifi çok lezzetli!

Malzemeler;

2 kereviz

Yarım limonun suyu

2 yemek kaşığı zeytinyağı

Bir miktar toz kırmızıbiber

3 sivri biber

Bir tutam maydanoz

Bir tutam taze nane

Yapılışı;

Kerevizleri soyup rendeledikten sonra zeytinyağını, limon suyunu ve kırmızıbiberi ekledikten sonra karıştırmalısın. Daha sonra doğradığın sivri biberleri, maydanozları ve naneyi karışımın üzerine ilave edebilirsin. Biber, maydanoz ve nane malzemelerini dilersen salatan için süs olarak kullanabilir veya karıştırarak da tüketebilirsin. Aynı zamanda kerevizleri haşlayarak da bu tarife çeşitlilik katabilirsin.

 

 

 

2.Karabahar Graten

Sindirimi desteklemesiyle meşhur olan karnabahar sonbahar sebze ve meyveleri konumuz içerisinde yerini almasa olmazdı! 💚 Hücreleri yenilemesi ve A vitamini bakımından zengin olması sebebiyle karnabaharı sonbahar aylarında mutlaka tüketmelisin. Şimdi gelelim karnabahar graten tarifine!

Malzemeler;

1 adet karnabahar

Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peynir

1 adet yumurta

2 yemek kaşığı zeytinyağı

3 su bardağı süt

2 yemek kaşığı un

Karabiber ve tuz

Yapılışı;

Öncelikle karnabaharı parçalara ayırdıktan sonra bir tencerede haşlamalısın. Haşladıktan sonra karnabaharı süzmeli ve fırın tepsisine yerleştirmelisin. Hatta pişirmek için tercihin fırın kabı olursa görüntü çok daha mükemmel olacaktır… 🥳 Bir kabın içerisinde yumurtayı, unu, sütü, yağı, karabiberi ve tuzu karıştırmalısın. Hazırladığın karışımı tepsideki karnabaharın üzerinde yavaşça gezdirmelisin. Önceden ısıtmış olduğun 200 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirdikten sonra rendelenmiş kaşar peyniri üzerine ilave edebilirsin. Bu şekilde tekrar fırına atarak peynir eridikten sonra tepsiyi fırından çıkarabilirsin.

 

 

 

3.Ispanaklı ve Pırasalı Omlet

Sabah saatlerinde kurtarıcın olup içerdiği vitaminler sayesinde sağlığını destekleyecek bir tarifle geldik! Demir bakımından zengin olan ıspanak, güçlü bir antioksidan olan pırasa ile bağışıklığın güçlenecek… Aynı zamanda yapılışı çok basit olduğu için sana zaman kazandıracak. 

Malzemeler;

1 avuç kadar ıspanak

1 veya 2 adet pırasa

1 adet yumurta

Zeytinyağı

Yapılışı;

Pırasaları ayıklayıp yıkadıktan sonra doğramalı ve zeytinyağı ile birlikte pişirmelisin. Daha sonra ıspanakları ayıklamalı ve ince ince doğramalısın. Doğradığın ıspanakları pişmekte olan pırasaların üzerine ekleyebilirsin. Bu iki sebze pişerken 1 adet yumurtayı üzerine ekleyebilirsin. İstersen tüm bu malzemeleri bir kap içerisinde karıştırarak da pişirme işlemini gerçekleştirebilirsin.

 

 

Mevsime göre beslenmek hepimiz için çok önemli…  Biz de sonbahar sebze ve meyveleri konusunda araştırmalarımızı yaparak sana yardımcı olmak istedik. 🥰 Daima sağlıklı ve mutlu kalmanı diliyoruz. 💜

 

 

 

 

 


Yorumlar (0) | Yorum Yap
Share on Tumblr