Share on Tumblr
| Yorumları Göster (0)

Sağlık&Güzellik / Makyajını Doğru Şekilde Çıkardığına Emin Misin? >>
0

Makyaj yapmayı çok seviyor ama günün sonunda o kadar uğraştığın makyajı çıkarmak çok zor geliyor olabilir. İtiraf et! Bazı günler makyajını temizlemeden ya da üstünkörü temizleyip hemen uykuya daldığın olmuştur. Hak veriyoruz günün sonunda yorgun argın eve gelip bir de makyaj temizlemekle uğraşmak, zaman zaman dünyanın en zor işi gibi gelebiliyor. Ama unutmamalısın ki canlı ve sağlık bir cildin formülü düzenli ve doğru bir şekilde yapılan cilt temizliği ve bakımından geliyor.

Peki makyajını cildinden iyi bir şekilde temizlediğinden ve cildini tamamen arındırdığına ne kadar eminsin? Hangi ürünleri, hangi sırayla ve ne şekilde kullanıyorsun? İşte tüm bunların cevabı…

 

 

Makyaj çıkarmanın belki de en zor aşaması gözlerini temizlemek. Öncelikle göz çevrendeki derinin çok ince ve hassas olduğunu unutma. Ovalayarak temizlemek göz çevreni tahriş etmekten başka bir işe yaramaz. Bu yüzden göz makyajı temizleyicinden bir miktar pamuğa dök, nazik ve oval hareketler ile gözlerini temizlemeye çalış.

Ardından yüzündeki pudra, fondöten ve allık gibi ana malzemeleri çıkarmaya koyul. Bunun için temizleme jeli veya köpüren bir temizleyici ile tüm yüzünüzü iyice yıka. Kullandığın ürünün cilt tipine uygun olduğundan emin ol. Çünkü aynı zamanda cildinin yağ dengesinin korumanması da bir o kadar önemli. Mesela kuru bir cildin varsa yağlı ciltler için olan temizleyicileri kullanmamalısın bu cildini daha da kurutur.

Yüzünü temizledikten sonra cildinde ferah bir his uyansa da yüzünde kalıntılar kalabileceğini unutma. Bu kalıntılardan da kurtulmak için yüzünü temizledikten sonra bir Micellar su ile cildini tekrar silmelisin. Bir pamuğa damlatarak yüzünde hiç kalıntı kalmadığından emin olana dek kullanmalısın.

Temizleme işlemin bittikten sonra cildini rahatlatmak ve bir kaç saat kapalı kalmış gözeneklerini nemlendirmek için rutin bakımını yapabilirsin. Zaten o kadar ürün ve işlemden sonra cildindeki kuruluğu hemen farkedeceksin. Bu sebeple mutlaka nemlendiriciyle cildini rahatlat ki ertesi güne pırıl pırıl yeni makyajına hazır bir ciltle uyanabilesin.

Bu adımları her makyaj sonrası uyguladığında cildindeki değişimi fark edecek ve sen de artık temizleme işlemini pas geçmek istemeyeceksin. Özellikle her gün makyaj yapıyorsan haftada 2 veya 3 kez uygulayabileceğin maskelerle de temizliğini desteklemeni öneriyoruz. Cildine uygun bir maske ile cildindeki fazla yağı zamanla dengelebilirsin.

 

 

 

 

 

 

 

Yorumlar (0) | Yorum Yap
Share on Tumblr