Share on Tumblr
| Yorumları Göster (0)

Sağlık&Güzellik / Kış Çayı Tarifleri ile Virüslere Meydan Oku! >>
0

 

Kış mevsimiyle birlikte grip ve nezle gibi hastalıklar kalabalık ortamlarda giderek yayılıyor. Özellikle toplu taşıma gibi ortak kullanım alanlarında var olan grip virüçok çabuk bulaşabiliyor. 

Kış aylarında ortaya çıkan soğuk algınlığından ve gripten kaçış pek de mümkün olmuyor… Düşük vücut direnciyle gribe yenilen bünyeler de mecburen bu hastalıklarla savaşıyor. Virüslerle savaşırken galip gelebilmek için mutlaka doğadan yararlanarak takviye almak gerekiyor. Doğal yöntemlerle bağışıklığı desteklemek ve hastalıklardan korunmak için kurtarıcı tüyolarımız var... 

Gripten korunma konusunda etkili olan kış çayı, bağışıklığı desteklemesiyle dikkat çekiyor. Güçlü bir bünye için tam destek sunan kış çayı ile soğuk hava koşullarına göğüs germen mümkün! 

Evde uygulayabileceğin kolay kış çayı tarifleri ile sen de güçlenmeye hazır mısın? Başlayalım…

 

Kış Çayı Nedir?

Bitkilerin karışımıyla elde edilen kış çayı, vücudu en hızlı şekilde ayağa kaldıran seçeneklerden biri oluyor. Ihlamur, kuşburnu, adaçayı ve papatya gibi bitkilerin karışımlarıyla elde edilen kış çayı ile güç kazanman mümkün!

 
Kış Çayının Faydaları Nelerdir?

 

1.Kış çayı ile bağışıklığını güçlendirerek vücut direncini artırabilirsin. Hastalıklara sebep olan düşük bağışıklık sistemi için kış çayı içmeyi tercih edebilirsin.

2.Kış çayını, hafızanı güçlendirmek için de kullanabilirsin. Beyin yorgunluğunu azaltan etkiye sahip olan bitkilerle kış çayının faydasını görebilirsin.

3.Kış çayı sayesinde grip ve soğuk algınlığı ile ortaya çıkan boğaz ağrısını da yumuşatabilirsin. 

4.Günün yorgunluğunu ve stresini azaltmak amacıyla kış çayı içerek rahatlayabilirsin. Bitkilerin doğal etkisi ile sinir sistemini rahatlatabilirsin.

5.Soğuk hava koşullarından dolayı meydana gelen karın ve mide ağrılarını kış çayı ile azaltabilirsin.

6.Gün içerisinde enerjini düşüren baş ağrıları için kış çayı içebilirsin. Bitkilerin rahatlatıcı etkisiyle baş ağrından kurtulabilirsin.

 

Kış Çayı Tarifleri

Vücuduna güç kazandırarak bağışıklığını güçlendirebileceğin kış çayı tarifleri içerisinden dilediğini seçebilirsin. Seçtiğin kış çayını günde en fazla iki fincan tüketmen yeterli…

 

1.Zencefilli Kış Çayı

Mükemmel karışımlı kış çayı için ihtiyacın olanlar; kuşburnu, ıhlamur, adaçayı, zencefil ve hibiskus yaprakları.

Yapılışı: Bütün bitkilerden birer tatlı kaşığı alarak bir kap içerisinde karıştır. Bir bardak kadar su kullanarak bu karışımı kaynat. Su kaynadıktan sonra kış çayını 2-3 dakika demlemen yeterli. Dilersen içine bal veya limon ekle ve sıcacık kış çayının keyfini çıkar… 

 

 

 

 

2.Ihlamurlu Kış Çayı

Alternatif kış çayı tarifi için kullanman gerekenler; adaçayı, narçiçeği, ıhlamur yaprakları ve bal.

Yapılışı: Yine bir bardak su için her bitkiden birer tatlı kaşığı eklemen yeterli... Bütün bitki yapraklarını karıştırdıktan sonra 5-10 dakika suda kaynat. Bu karışımı da 2-3 dakika demledikten sonra bal ekleyerek hoş bir aroma elde etmen mümkün…

 

 

 

3.Tarçınlı Kış Çayı

Tarçınlı kış çayı için ihtiyacın olanlar; zencefil, adaçayı, çubuk tarçın ve limon.

Yapılışı: Birer tatlı kaşığı zencefil ve adaçayı yaprağını karıştır. Ardından bir çubuk tarçın ile yarım dilim limonu bitki karışımına ilave et. Bütün malzemeleri karıştırdıktan sonra bitkileri bir bardak kadar su içerisinde kaynat. 5-10 dakika kaynadıktan sonra demlenmesi için 2-3 dakika beklet. Demlenen kış çayını keyifle tüket ve hastalıklara diren! ☺


 

Sana önerdiğimiz kış çayı tarifleri ile hastalıklardan korunarak daha enerjik olabilirsin. Kış aylarında artan halsizlik ve yorgunluk gibi durumları da bu bitki çayları ile hafifletebilirsin. Ayrıca kış çayının yanı sıra gün içerisinde bol su tüketmen de çok önemli… Kış çayı tarifleri ile sağlıklı kalman dileğiyle!

 

 

 

 

 

 


Yorumlar (0) | Yorum Yap
Share on Tumblr