Share on Tumblr
| Yorumları Göster (0)

Sağlık&Güzellik / Kış Aylarının Sorunsalı: Dudak Bakımı >>
1

Ani hava değişimleri, soğuk havalar ve kuru rüzgar cildimizde kötü etkiler bırakabiliyor. Özellikle de yüzümüz bu durumdan en çok etkilenen bölgemiz oluyor. Keza dudaklarımız da aynı şekilde. Evet, yılın o malum kupkuru ve çatlayan dudakların dönemine girdik. Dudaklarına gereken bakımı yapmadığın zaman çatlaklar, kuruluklar ve acı veren dudak kanamalarıyla boğuşmak zorunda kalıyorsun. Dudaklarını tüm bu kötü etkilerden korumanın aslında basit birçok yolu var.

Soğumaya başlayan havalar ile birlikte ilk sinyalleri almaya başladıysan önlemini bir an önce al. Mesela günlük bakımında mutlaka etkili bir dudak nemlendiricisi kullan. Makyaj yaparken de rujunu nemlendirme özelliği olanlardan yana kullan. Böylelikle makyajla bile dudaklarının pürüzsüz ve bakımlı görünmesini sağlayabilirsin. Ayrıca dudaklarında meydana gelen ölü hücreleri de temizlemen dudak bakımında çok önemli bir yere sahip.

Kullanmadığın bir diş fırçasını zeytinyağına batırıp dudaklarını nazik hareketlerle fırçalayarak ölü hücrelerden arındırabilirsin. Geceleri yatarken yüzüne sürdüğün gibi dudaklarına da mutlaka nemlendirici sürmelisin. Tercihini özellikle E vitamini içeriğine sahip ürünlerden yana kullan. E vitamini sayesinde dudaklarındaki kılcal damarlar canlanarak doğal bir parlaklığa sahip olacaksın. Tüm bunların yanında tabii ki en sevdiğimiz doğal bakım. Kışın özel bakıma ihtiyacı olan dudakların için ev yapımı tarifler de tercih edebilirsin. Dudak bakımın için kullandığın ürünleri destekleyecek pratik tarifler için okumaya devam et.

 

 

 

 

Hindistan Cevizi Yağı

İçeriğindeki zengin E vitamini sayesinde dudakların için harika bir bakım alternatifi. 1 çay kaşığı hindistan cevizi yağını avucuna döküp iyice ovala. Avucunda eridikten sonra dudaklarına sür. 10 dakika beklettikten sonra kâğıt havlu ile nazikçe sil.

Bal ve Greyfurt
1 yemek kaşığı bal ve 4-5 damla greyfurt suyunu bir kapta karıştır. 6-7 dakika boyunca dudaklarına bu karışım ile masaj yap. Kuruyan dudakların nem kazanarak yumuşayacak ve pürüzsüz olacak.

Şeker ve Zeytinyağı

Dudakların sürekli çatlıyorsa bu karışımı deneyebilirsin. 1 tatlı kaşığı toz şeker ile 1 çay kaşığı zeytinyağını iyice karıştır. Suyla ıslattığın dudaklarına masaj yaparak uygula. Ortalama 5 dakika beklettikten sonra ılık suyla durula.

 
 
 
 
 
 
 

 

Kahve

Kahveyle dudak peelingi yaparak ölü hücrelerden kurtulabilirsin. 1 tatlı kaşığı kahve, 1 tatlı kaşığı bal ve biraz sızma zeytinyağını iyice karıştır. Dudaklarına masaj yaparak 3-5 dakika boyunca sür. 10 dakika kurumasını bekle ve ılık su ile durula.

Badem

Bademin yumuşatıcı ve nemlendirme özelliği ile dudaklarına peeling yapabilirsin. 1 tatlı kaşığı çekilmiş bademi, 1’er çay kaşığı şeker, bal ve badem yağı ile karıştır. Macun kıvamına gelen karışımı dudaklarına sür ve 3-5 dakika bekle. Yumuşak uçlu diş fırçası ile dudaklarını hafifçe fırçala ve durula. Son olarak da badem yağı sürebilirsin.

Bal ve Tarçın

Hem pürüzsüz hem de dolgun dudaklara sahip olmak istediğinde bu tarifi dene. 1 tatlı kaşığı bal ve 1 çay kaşığı toz tarçını karıştırıp ıslak dudaklarına sür. 5 dakika beklettikten sonra durula.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Yorumlar (0) | Yorum Yap
Share on Tumblr