Share on Tumblr
| Yorumları Göster (0)

Sağlık&Güzellik / Karbon Peeling İle Cildini Yenile >>
0

Artık yaz sezonunu kapattıysan bedenini ve cildini kışa hazırlamanın zamanı geldi. Yaz boyu güneş, deniz ve havuz derken cildine fazlasıyla zarar verdin. Buna zaman zaman ülke genelinde yaşadığımız zorlu hava koşulları da eklenince sen farketmesen de cildin fazlasıyla yıprandı. Sonbahar ile birlikte yeni bir sayfa açmak için işe önce cildine ihtiyaç duyduğu bakımı ve yenilemeyi yaparak başlayabilirsin. Güneş ve çevresel faktörlerden oluşan cilt lekelerini azaltmak, cildine eski ışıltısını kazandırmak ve cildini canlandırmak için rutin bakımını aksatmaman çok önemli. Bir de son dönemlerde güzellik dünyasından gastronomiye her alana yayılan karbonu bu rutine ekleyerek bu süreci hızlandırabilirsin. Güzellik dünyasında son dönemlerde revaçta olan karbon peeling yöntemi cildinin üst tabakasını temizliyor ve yeniliyor. Daha önce duymadıysan aklından “Karbon peeling nedir?” diye geçiriyor olabilirsin. Anlatalım; Karbon peeling evde yaptıklarının aksine bir lazer yöntemi. Cildindeki yaşlılık izlerini, lekeleri, sivilce izlerini ve siyah noktaları gideriyor, büyümüş gözenekleri sıkılaştırıyor, yağlanma düzensizliğini engelleyerek cilde ışıltısını kazandırıyor. Özellikle yağlı bir cilde sahipsen cildindeki yağ dengesini sağladığı için akne problemin için de mucize bir kurtarıcı.

 

 

 

 

Karbon tanecikleri cildin yapısını düzeltirken genel olarak da sağlık vermesi ile dikkat çekiyor. Dolayısıyla karbon peeling uygulanırken ilk aşamada cildin karbon krem ile kaplanıyor. 15-20 dakika krem cildinde bekletildikten sonra lazer Q-switched Nd-Yag adı verilen lazer ile işleme başlanıyor. Lazer kullanılmasının amacı ise karbon taneciklerinin etkisini ve emilimini arttırmak. Lazer ışınlarıyla cildin, karbon taneciklerini daha rahat emiyor. Bu sayede cildine sağladığı etki daha fazla aktif hale geliyor. Cildine lazer atışları yapılmaya başlandığında karbon krem ölü tabaka ile birlikte buharlaşıyor. Üstelik diğer lazer işlemlerinin aksine karbon peeling uygulamasında hem hiçbir acı hissetmiyorsun hem de cildinde hiçbir leke kalmıyor. Karbon peeling yaptıranlar bu işlemin hemen sonunda daha pürüzsüz ve parlak bir cilde kavuşuyor. Sadece yarım saat gibi bir sürede gözle görülür bir sonuç vermesi de cabası. Tabi konu güzellik olunca istikrarlı olmak çok önemli. Dolayısıyla karbon peeling uygulamasının uzun vadede kalıcı sonuç vermesini istiyorsan en az 5 ile 8 seans aralığında devam etmelisin.

 

“Karbon peeling evde nasıl yapılır?” sorusuna gelince; bu uygulama bir uzman tarafından yapılıyor. Dolayısıyla evde yapman hem doğru olmaz hem cildini tehlikeye atabilirsin. Onun yerine evde bu bakımını kömür maskesi ile destekleyebilirsin. Kömür maskesi cildi çok iyi temizleme, fazla yağı emme ve yağdan kaynaklı cilt parlamasını engelleme özelliğine sahip. Kömür maskesinin gözenekleri sıkılaştırmaktan göz altı torbalarını toplamasına, yağ dengesini sağlamasından siyah nokta lekeleri gidermesine birçok yararı bulunuyor. Haftada 1 veya 2 kere kömür maskesi yaparak karbon peeling uygulamasını destekleyebilirsin. Cildini sonbahar ile birlikte kışa hazırlamak istiyorsan karbon peeling uygulamasını bakım ritüeline eklemenin tam zamanı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yorumlar (0) | Yorum Yap
Share on Tumblr