Share on Tumblr
| Yorumları Göster (0)

Sağlık&Güzellik / Islak Görünümlü Saç Nasıl Yapılır? >>
0

Hem trend hem cool olmasının yanında uygulaması akıllarda soru işareti yaratan bir trend var. Islak görünümlü saç. Hem ünlülerin hem de stil ikonlarının sıkça kullandığı bu saç modeline ilk defa 2014’te Grammy ödüllerinde Beyonce'de rastlamıştık.

Islak saç uygularken dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan biri saçın dokusunu bozmadan, yani ısıyla şekillendirmeden şekil vermek. Saçın doğal yapısını bozmadan saçlar nemli iken saç şekillendirici sprey veya köpükler yardımıyla saçına şekil verebilirsin. Bu trend yaygınlaşmaya başlayınca bazı markalar ıslak görünüme özel ürünleri piyasaya sürdü. Bu ürünleri kullanarak ta mükemmel saçlara sahip olabilirsin.

Saçına şekil verirken saç diplerine jöle, krem veya köpük benzeri ürünleri uygulamamaya dikkat etmelisin. Saç diplerine bu tip ürünler uygulandığında saçların ıslak görünüm yerine yağlı bir görünüme sahip olabilir. Eminiz bunu hiç istemezsin!

Islak görünümde en çok sevilen görünüm geriye doğru yatırılmış modeller. Maskülen olduğu kadar seksi bir görünüme de sahip olan Islak görünümlü saç modellerini kullanırken makyaj seçiminde bir hayli önemli. Islak saç modellerini kullananlar her ne kadar dumanlı göz makyajını ve nude dudakları tercih etselerde, ince eyeliner ve kırmızı ruj uygulayarakta geceye kendini hazırlayabilirsin.

Islak görünüm verdiğin saçlarını ilk başta nereye doğru şekillendirdiğin çok önemli zira kuruduktan sonra akşama kadar o şekilde kalacaklar. Jöle, köpük, sprey veya wax'la şekillendiren saçların sertleşeceği için daha sonra müdahale etmen zor olabilir. Ortadan ikiye ayırabilir veya en popüler olan görünümden ilham olarak geriye doğru tarayabilirsin. 


Yorumlar (0) | Yorum Yap
Share on Tumblr