Share on Tumblr
| Yorumları Göster (0)

Sağlık&Güzellik / Hoşçakal Lekeler, Merhaba Pürüzsüz Cilt >>
1

 

Güneş, ağda, epilasyon… Biz kadınların güzellik ritüellerinin en önemli parçaları olsalarda  zaman zaman sebep oldukları şeylerden muzdarip olabiliyoruz. Tıpkı ciltte oluşan kararmalar gibi.  Cildin zaman içinde birçok nedenden dolayı deformasyona uğrayabiliyor. Güneş ışığı, kimyasal ve çevresel faktörler gibi bir çok şey sayılabilir sebep olarak. Özellikle ergenlik dönemine kadar bebeksi bir cilde sahipken büyüdükçe cildindeki renk tonları farklılaşabiliyor. Kimi zamanda bir anda yüzünde bazen vücudunun çeşitli gölgelerinde değişik kararmalar da oluşabiliyor. Bu kararmalar haliyle biz kadınların günlük hayatlarını kâbusa çevirmiyor değil. Mesela makyaj yapmak istemediğin bir gün sırf o çene altında oluşan garip siyahımsı lekeyi kapatmak için makyaj yapmaya mecbur kalabiliyoruz. Ya da biz kadınların en yaygın sorunlarından biri koltuk altı kararmalarından dolayı özellikle yazları olabildiğinde kolumuzu kaldırmaktan çekinebiliyoruz. Neyse ki karalar bağlayıp kaderimize razı gelmek zorunda değiliz. Çünkü sigaradan kafeine, stresten kozmetik ürünlerine nedeni saymakla bitmeyen bu lekelerden kurtulmak ve cilt beyazlatmak sandığın kadar zor değil. Sen de bu durumdan muzdaripsen derlediğimiz cilt beyazlatma yöntemleri işine yarayabilir.

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Cilt Beyazlatma Yöntemleri

Güzelliğine gölge düşüren lekelerle mücadelende yalnız değilsin. Bu konuda en güçlü silahın cilt beyazlatma maskesi. Zira cildinde oluşan kararmalardan doğal yollarla kurtulmak için cilt beyazlatma maskeleri sıkça kullanılıyor. Hem evdeki malzemeler ile kolaylıkla hazırlayabiliyor olman da ayrı bir kolaylık sağlıyor. Cilt beyazlatma maskesi ile cildini daha beyaz, parlak ve canlı hale getirmen mümkün. Tek yapman gereken bu maskeleri sabırla düzenli kullanman. Ne uygularsan uygula zamanla sonuç alacağını unutma. İşte sana bir kaç cilt beyazlatma maskesi önerilerimiz. 

Hindistan Cevizi Yağı İle Cilt Beyazlatma

Hindistan cevizi yağı yüz ve vücudunda aydınlatıcı ve izleri yok edici bir etkisi olsa da cildini yağlandırdığını da unutmamalısın. Dolayısıyla bu yağı bir pamuk yardımı ile sadece lekelerin üzerine sürmek önemli.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Limon İle Cilt Beyazlatma

Süt, bal ve limon suyu ile hazırlayabileceğin maske ile cildini beyazlatman mümkün. Bu üç malzemeden birer tatlı kaşığı alıp karıştırman yeterli. Karışımı yüzünde 20-30 dakika beklettikten sonra durulayabilirsin. 

Tam Buğday Unu Ve Zerdeçal İle Cilt Beyazlatma 

Mucize besinlerden zerdeçalın cilt beyazlatma konusundaki maharetini göz ardı etmek olmaz. Bir tutam zerdeçal tozu, iki tatlı kaşığı buğday unu, bir tatlı kaşığı limon suyunu karıştırıp lekeli bölgeye sür ve 15 dakika bekle.  

Kantaron Yağı Cilt Beyazlatma

Hücreleri yenileyici ve doku onarımına yardımcı olan kantaron yağı konu cilt beyazlatma olduğunda hızır gibi yetişenlerden. Kantaron çiçeğinden elde edilen bu doğal yağ antiseptik etkileri ile cildi aydınlatıyor, parlatıyor ve beyazlatıyor. Bu yağı uygulamadan önce cildini güzelce temizlemeli ve tüm kirden arındırmalısın. Yatmadan önce vücudundaki kararan bölgelere ve yüzüne bolca sür. Durulama işini sabah kalktığında bol ılık su ile yapmalısın.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Japonların Cilt Beyazlatma Yöntemleri

Japonlar gibi pürüzsüz bebeksi bir cilde sahip olsan her şey harika olmaz mıydı? Formül basit; Yoğurt maskesi. Faydası saymakla bitmeyen yoğurdun içerisinde bulunan laktik asitler cildinin beyazlamasına yardımcı oluyor. Yoğurdu tek başına bir maske olarak kullanabileceğin gibi portakal kabuğu ile de karıştırabilirsin. Kuru portakal kabuklarını rendeleyip blenderdan geçirdikten sonra yoğurt ile karıştır. Yüzünde 20 dakika bekletmen yeterli. 

 

Pirinç İle Cilt Beyazlatma 


Çok yaygın bir bilgi olmasa da pirinç suyu hem cildi beyazlatıyor hem de cildi besliyor. Bir miktar pirinci suda haşla. Ilınmış olan suyu her gün pamuk ile yüzüne uygula. 
 



 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Yorumlar (0) | Yorum Yap
Share on Tumblr