Share on Tumblr
| Yorumları Göster (0)

Sağlık&Güzellik / Hamilelikte Beslenmenin Önemi >>
0

Hamilelikte Beslenmenin Önemi

 

Gebelik süresince hem anne adayı hem de bebek için beslenme oldukça önemlidir. Hamilelikte beslenme alışkanlıkları sağlıklı ve düzenli olursa, doğumdan sonra da beslenmeden kaynaklanabilecek sorunlar en aza indirilmiş olur. Bu sebeple, anne adaylarının gebelik süresince doktor kontrolünde beslenmeleri gerekmektedir.

 

 

Beslenmek; normal sınırlar içinde kilo almak, sağlıklı bir gebelik geçirmek, sağlıklı bir bebek doğurmak ve doğumdan sonra formunuzu korumak için oldukça önemlidir.

Öncelikle bilinmesi gereken şey, gebelik döneminde doktora danışmadan hiçbir ilacı kullanmamaktır. Daha sonra da beslenme hakkındaki önerileri için mutlaka doktora danışılmalıdır. 

Gebelik süresince beslenme konusunda doktorların verdiği bazı ipuçları var. Örneğin, hamilelik süresince yağ ve yağlı gıdalar azaltılmalıdır. Besin değeri düşük ama kalorisi yüksek olan gıdalardan uzak durulmalıdır. Bunların yerine temel besin maddeleri tüketilmeli ve taze sebze meyveler tercih edilmelidir. Son bir ipucu olarak; hem sağlıklı bir gebelik geçirmek hem de dengesiz kilo almamak için bol su içilmelidir. Gebelik süresince alınması gereken kilo 11-15 arasında değişir. Daha az ya da daha fazla olması hem anne için hem de bebek için zararlı olacaktır.

 

Hamilelikte yapılan bazı beslenme hataları, hem doğum öncesinde hem de doğum sonrasında anne ve bebeği olumsuz etkiliyor. Bunlar; iki kişilik beslenmek, fazla kahve tüketmek, kalori hesabı yapmak, yeterli miktarda su tüketmemek, kahvaltı yapmamak, öğün atlamak ve işlenmiş gıda tüketmek.

Bu hatalara düşmeden, dengeli bir beslenme alışkanlığı edinildiğinde hem anne hem de bebek için doğum daha sağlıklı bir yaşam oluşacaktır.

 

 

Kaynak: link

 

iç giyim sex shop sex shop


Yorumlar (0) | Yorum Yap
Share on Tumblr