Share on Tumblr
| Yorumları Göster (0)

Sağlık&Güzellik / Güneş Sonrası Cilt Bakımı >>
0

Yazın cildimiz güneşin zararlı ışınlarını ne kadar korunursak korunalım alıyor. Özellikle güneşin dik geldiği 11.00 – 16.00 saatlerinde güneşe az çıkmalı ve güneş koruyucuları ile korunmalıyız. Denizin tuzlu suyu ile karışan güneş ışınları uzun vadede ciltte aşırı kuruluk, nem kaybı ve çatlamalara sebep olabiliyor. Bunların önüne geçebilmek için ise bol bol su içmek ve cildi nemlendirmek gerekiyor.

Bronzlaşmak uğruna saatlerce güneşte kalmak, cilt yaşlanması, lekelenme, damarlanma ve cilt tümörü oluşumuna sebep olabiliyor. Özellikle yüzümüzü güneşten çok iyi korumamız gerekiyor. Cildin sivilce ve siyah nokta oluşumuna uygun yağlı bir cilt ise mutlaka yağsız güneş koruyucuları tercih etmelisin. Kuru ciltliler ise nemlendirme özelliği olan krem formunda güneş kremi kullanabilirler. Kuru ciltler güneşin ekstra kuruttuğu cildi canlandırıp nemlendirmek için haftada 1 veya 2 kez nem maskesi uygulayarak ciltlerindeki kuruluğu çözebilirler.

Gelelim güneşe çıktıktan sonra yapılması gereken cilt bakımlarına, öncelikle cildinizden tuzlu suyu ve güneş kreminden kalan artıkları temizlemek için duşunuzu alın. Cildinde gerginlik veya yanma hissediyorsan bebek yağlarından faydalanabilirsin.  Son birkaç yılda hızlı bir şekilde hayatımıza giren aftersun (güneş sonrası)kremler cildi ferahlatıyor, nemlendiriyor ve besliyor.  Ayrıca yaz aylarında bol bol su içmek çok önemli ter ile kaybettiğimiz sıvı kaybını dengelemek adına en az 2 – 2,5 litre su tüketmeliyiz.

                             

1- Daylong After Sun Jel: Güneş sonrası bakım ürünlerinden biri olan Daylong After Sun Jel güneşlenme sonrası cildi nemlendirmeye ve ferahlatmaya yarıyor. Cildi yumuşatıp nemlendirdiği gibi ciltteki yanma hissini de ortadan kaldırıyor.

2- Lancaster After Sun: Bronzluk denince akla ilk gelen markalardan olan Lancaster'in güneş kremleri olduğu gibi after sun ürünleri de bronzluğun kalıcı olmasına yardımcı oluyor. Melanin üretimini arttırarak cildi canlandırır ve ferahlatır. Bronzluğu %50 ve %80 oranında arttıran Lancaster After Sun soyulma riskini azaltmaya yardımcı olur.

3- Nivea Bebek Yağı: Bebek yağları nemi vücuda hapseden en iyi nemlendiricilerden. Bebek yağları, güneş sonrası kuruyan ve çatlayan ciltler için birebir. Özellikle tüm vücuda uygulanabilir olması ile de çopk işlevsel. Güneş sonra sı kuruyan saç, tırnak ve derine uygulayarak nemi vücuduna  hapsedebilirsin.

4- Actinica Güneş Koruyucu: Actinica Losyon güneş ışınlarına karşı UV korumalı medikal bir güneş koruyucusudur. Özellikle cilt kanseri riski taşıyan kişilere önerilen Actinica Losyon gün boyu koruma sağlıyor ve SPF 50 içeriyor. Actinica Losyon özel formülü ile non- melanom cilt kanserine karşı yüksek koruma içerdiğinden riski en aza indirger. Actinica Güneş Koruyucu Losyon'a eczanelerden ulaşabilirsin.

5- Nuxe Sun: İçeriğinde bulunan Keçiboynuzu Pudrası sayesinde cilde ipeksi bir yumuşaklık verirken ferahlatmaya da yarayan Nuxe Güneş Sonrası Bakım Kremi paraben içermiyor. 


Yorumlar (0) | Yorum Yap
Share on Tumblr