Share on Tumblr
| Yorumları Göster (0)

Sağlık&Güzellik / Güçlü Hafıza İçin Kod Adı: B12 >>
0

Güneşe doyduğun hatta güneşi iliklerine kadar hissettiğin yaz ayları zaman zaman bunalttı, beklenmeyen bir şekilde yağmurlar da yağdırdı ve sonunda bitti. Havalar tam olarak soğumamış olsa da, bunun elbet bir sonu var değil mi? İşte o son yaklaşıyor…  Donduran soğuklar geldiğinde yataktan kalkmak ne kadar zor da olsa; o işe/okula gidilecek! Kışın bu ruh halinde olman mevsim etkilerinden dolayı normal karşılanabilir. Fakat bu enerji düşüklüğü ve halsizlik durumu bütün yıl peşini bırakmıyorsa çanlar senin için çalıyor olabilir! B12 çanları…

 

Nedir Bu Dillerden Düşmeyen Vitamin; B12

Vücudumuzun kendi kendine yeteri kadar üretemediği ve dışardan takviye etmemiz gereken vitaminlerden biri olan kutsal B12’yi selamlıyoruz. Mutlaka dışardan; yani yiyecekler yoluyla alarak eksikliğine fırsat vermemelisin. Eğer ihmal edersen anında düşüşe geçiyor. Öyle kırılgan yani… Ne kadar önemli olduğunu anlatabildiğimizi düşünerek biraz daha derinlere iniyoruz. Bu vitaminin; vücudunun yeteri kadar kırmızı kan hücresi üretebilmesi, sinir sisteminin tökezlemeden çalışabilmesi ve oksijen dolaşımı için oldukça önemli olduğunu sakın unutma. ☺ Bütün vücudunun sağlığı açısından kontrollerini yaptırmayı ihmal etmemelisin.

 

Sürekli  Eksikliğini Duyuyoruz, Gel Artık B12

Yokluğu fazlasıyla belli olan vitaminlerden biri olduğu için ihmal etmemeli ve onu küstürmemelisin… Sabahları güçsüz ve yorgun uyanmak senin de hoşuna gitmiyordur diye düşünüyoruz. Güne iyi başlamak varken halsizlik, yorgunlukla uyanıyorsan ve uzun süredir geçmiyorsa bu duruma el koymalısın.

Şimdi sık görülen başka bir belirtiden bahsedelim… Sürekli olarak, en basit şeyleri bile unutmaya başladıysan B12’yi biraz küstürdün demektir. Kapı eşiği etkisi dediğimiz duruma örnek olarak; bir odadan başka bir odaya geçerken” ben buraya neden geldim, ne yapacaktım?” diye soruyorsan, ya çok yorgunsun ve kafan meşguldür ya da ne diyeceğimizi biliyorsun… Ey B12! Meselenin özü; dikkat dağınıklığı ve odaklanmada güçlük gibi ciddi etkileri olduğunu bilmelisin.

 

 

 

Neredesin B12?

B12 nelerde bulunur? Hemen cevaplıyoruz… Aslında eksikliğini gidermek çok basit ve bu vitamin inatçı bir yapıda değil. Bu da demek oluyor ki küstürdüğün zaman kolayca vücudunla B12’yi buluşturup, kendinle barıştırabilirsin. ☺ Yöntemi nedir diye merak ediyorsun değil mi? Çok da farklı, ulaşılamaz bir çözüm değil aslında… Zaten yaşamın boyunca tüketmen gereken gıdaların içinde bu vitamini bulabilirsin. Biz birkaç tanesini senin için sıraladık;

-Öncelikle süt ve süt ürünlerini mutlaka tüketmen gerekiyor. Bu ürünleri hayatından eksik etmemek, ilerleyen yaşlarda kemik sağlığın açısından da oldukça önemli bir konu. Sağlıklı bir bünye ile kaliteli bir yaşam için süt ve yoğurdu hiç ihmal etmemelisin. Eğer vejeteryan beslenme tipi tercih ediyorsan; soya sütü kullanabilirsin. Her şeyin bir çözümü var!

 -Sabahların yıldızı olan yumurtayı es geçeceğimizi mi sandın? ☺ Tabii ki geçmiyoruz. Bazı insanlar kokusundan dolayı yumurtaya pek sıcak bakmasa da sen yumurtanın önemli bir besin olduğunu unutma. ☺ Haşlama, sahanda, omlet… Nasıl seviyorsan öyle deneyebilirsin. Bu küçük beyaz inciler; hem gün içinde daha enerjik olmanı sağlar hem de yorgunluk belirtilerini en aza indirmene yardımcı olur.

-Yüksek protein bombası olan kırmızı et grubuna geldi sıra… Çinko ve demir bakımından zengin olduğu için hafızayı güçlendirmek gibi bir etkisi var, bunu bir kenara not al. ☺ Kırmızı et sayesinde yollar vitamin B12’ye çıkıyor ve güçlü bir şekilde maratona devam ediyorsun.

-Ağlardan sofralara kadar uzanan yolculuğa katılan balık, zengin bir besin kaynağı olarak kesinlikle tüketmen gereken gıdalar arasında yer alıyor. İçerisinde Omega3 bulunan balık; hafızayı kuvvetlendirirken güçlü kemiklere sahip olmak için de oldukça önemli. 

 

Sonuç olarak; işte efsanevi vitaminin yerini ve önemini öğrenmiş oldun. Vücudunu B12’den mahrum bırakmadan, güçlü ve dinamik bir şekilde hayat koşusunda tam gaz devam ilerleyebilirsin. Ayrıca sağlıklı beslenmeyi alışkanlık haline getirirsen vücuduna hak ettiği değeri vererek ona da iyi davranmış olursun. Vücuduna iyi bak, çünkü kimse ona senden daha iyi bakamaz. ☺

 
 
 
 
 
 

Yorumlar (0) | Yorum Yap
Share on Tumblr