Share on Tumblr
| Yorumları Göster (0)

Sağlık&Güzellik / En İyi Allıklar >>
0

Makyaj çantamızın vazgeçilmezi olan allıklar, ten makyajımızın en önemli parçalarından biri. Şeftali, pembe ve bronz tonlarda birçok rengi bulunan allık çeşitleri yüzümüzü renklendirme ve canlı gösterme konusunda vazgeçilmez bir adım.

Ten makyajı yapmasak bile tek bir dokunuşla canlı, sağlıklı ve ifadeli gösteren allıklar en favori makyaj malzemelerimizden biri. Her birimizin genellikle kullandığı toz allıklar dışında, krem, köpük, likit ve stick allıklar da zaman içinde hayatımıza girdi. Sürekli kullandığın allıktan vazgeçmenin zamanı geldi. Farklı renkler deneyimlemek istiyorsan daha önce kullanıp deneyimlediğimiz 6 adet allık önerisi aşağıda.

                                      

1- Nars - Orgasm Allık: Dünya'nın en çok satan allığı olarak nam salan Orgasm içinde ışıltılar bulunduran muhteşem bir allık. Taze görünmeyi sevenler için biçilmiş kaftan olan Nars Orgasm pembe ve şeftali tonlarının karışımından oluşuyor. İçerisinde bulundurduğu küçük altın rengi ışıltılar sayesinde cildi canlı ve aydınlık gösteriyor. Orgasm allığın bu kadar çok beğenilmesinin bir sebebi de tüm ten renklerine uygun bir tona sahip olması. Beyaz ten, buğday ten veya esmer ten hepsinde mükemmel duran bu allığı listenin en başına koyduk bile.

2- Maybelline - Dream Mousse Blush (Peach Satin): Yumuşacık yapısı ve mat görünümü ile çok seveceğin Maybelline Köpük Allıklar çok kullanışlı. Hem parmaklarınla hem de allık fırçasıyla uygulayabileceğin Maybelline köpük allıklar makyajda ışıltı ve parıltı sevmeyenler için birebir. Doğal makyajdan hoşlananlar, ben allık ve rimel sürüp çıkarım diyenlerin çok seveceği Köpük allıkların birçok rengi bulunuyor. Eğer açık tenliysen sana önerebileceğimiz en doğal renk Peach Satin.

3- Golden Rose - Creamy Blush Stick (106): Krem yapıdaki makyaj ürünlerinden hoşlananlar Golden Rose'un bu ürününe bayılacak. Stick formdaki ürün yanağınıza sürdüğünüzde kolayca dağılıyor ve doğal bir görünüm  kazanmana yardımcı oluyor. Pembe ve yavruağzı renklerinin karışımı olan 106 rengi içinde hafif bir kahverengilik de barındırıyor. Açık ve buğday tenlilerin çok seveceği bu ürün uygun fiyatıyla da kalbimizi çalmayı başarıyor.

4- Bobbi Brown - Shimmer Brick (Rose): Shimmer Brickler, hem allık hem de aydınlatıcı olarak kullanabileceğin kompakt yapıda ürünler. Işıltılı ve aydınlatıcı etkisi olan Shimmer Brickler, içinde bulunan aynı renk yelpazesine ait 5 tondan oluşuyor. Bu renklerin karışımından oluşan renkleri yanaklarına ve şakaklarına uygulayabilir veya bir far fırçası ile göz kapaklarına far olarakta uygulayabilirsin. Elmacık kemikleri üzerinde ıslak bitişi sevenlerin çok seveceği allıklar, hafif yapısı sayesinde abartılı durmuyor.

5- Benefit - Benetint: Benetint markanın en çok satan ürünleri arasında yer alıyor. Likit yapıda oje kıvamında olan bu ürün yanaklara uygulanmasının yanı sıra dudaklara da uygulanabiliyor. Fırçası yardımıyla küçük noktalar halinde sürdüğün benetint ürününü parmakların veya bir fırça yardımı ile hızlıca yayman gerekiyor. Aksi halde hemen donup yüzünde nokta nokta izler bırakabilir. Tamamen doğal bitişi sayesinde yaz aylarında da severek kullanacağın bu ürünün kalıcılığı da krem, pudra ve stick yapıdaki ürünlere göre bir hayli fazla.

6- Mac - Cremeblend in Posey: Mac'in krem allık koleksiyonuna ait olan Posey, mercan tonlara yakın bir şeftali rengi. Parmaklarla bile çok kolay uygulayabileceğin bu ürün fırçayla uygulandığında çok doğal sonuçlar veriyor. Hafif formülü sayesinde yağlı ciltli kişiler de rahatlıkla kullanabilir. Cremeblend bitişi ise ürünün hem yanakta hem de dudaklarda kullanılmasına olanak tanıyor. Pigmentasyon açısından da oldukça başarılı olan bu ürünü denemeni tavsiye ediyoruz.

 

 


Yorumlar (0) | Yorum Yap
Share on Tumblr