Share on Tumblr
| Yorumları Göster (0)

Sağlık&Güzellik / Cildimizi Yaza Hazırlıyoruz >>
0

 

 

Soğuk kış günlerini ve cildimizi kurutan rüzgarları artık geride bıraktık… Zaten güneşin tatlı sıcaklığını ve ılık esintili yaz akşamlarını özlemiştik... Her mevsimin vücudumuza ve cildimize olan etkisi farklı… Mevsim geçişleri sonucunda cildimizin aşırı derece kuruma veya yağlanma ile karşılaştığını görebiliyoruz. Kimi zaman farkında olmasak da hormonsal değişiklikler veya yaşadığımız Covid-19 süreci gibi stresli durumlar sebebiyle cildimizin farklı tepkilerine şahit oluyoruz.

Yaşanan olumsuzluklara rağmen sağlıklı bir cilde sahip olmanın depresyon ve anksiyete ile baş etme konusunda etkili olduğunu biliyor muydun?Her şey bir yana ilerleyen yaşlarda sağlıklı ve canlı bir cilde sahip olmak hepimizin ortak gayesi… Bunun için onu önemseyerek uygun bakımı seçmemiz çok önemli. Yanlış uygulanan bakımlar sonucunda cildimiz yorgun düşebilir.

Cildinin ihtiyacını karşılayacak bakımı bulman için yanındayız! Evde bulunduğumuz süreç içerisinde yeteri kadar kendini dinlemeye ve vücudunu anlamaya vaktin olmuştur diye düşünüyoruz. smiley Kendine uygun olan bakımı bulabilmen için araştırmalarımızı seninle paylaşmaya geldik… Başlayalım!

 

 

 

Evde Maske Yapalım mı?

Evde bulunan malzemelerle veya marketlerde bulabileceğin doğal ürünlerle kendi maskeni yapabilirsin. Cildinin ihtiyacına uygun olan maskeyi seçerek canlanabilirsin. Sadece birkaç malzemeyi karıştırarak güzelliğine güzellik katabilirsin… Ne dersin?

1.Yağlanmayı Durduralım!

Aşırı derecede yağlanan ve çok fazla parlamaya neden olan cilt görünümü için uygun bir evde maske önerimiz var! Muzun nem dengeleyici etkisiyle yüzündeki fazla yağlanma durumuna son verebilirsin.

1 muzu macun kıvamına gelinceye kadar bal ile karıştırmalısın. İhtiyacına göre haftada birkaç kere uygulayabileceğin bu maskeyi 15 dakika kadar cildinde bekletebilirsin. Daha sonra ılık suyla yüzünü durulayabilirsin.

 

 

 

2.Peeling Olmazsa Olmaz!

Peeling yaparak arınmayı seviyoruz fakat cildinde aktif olan akneler veya tahriş gibi durumlar varsa bunu erteleyebilirsin. Peeling yapmadan önce buna dikkat etmen çok önemli. Eğer belirttiğimiz durumlar yoksa evde peeling ile cildini ölü hücrelerden arındırabilirsin.

Esmer şeker ile yapacağın peelingi, şekerin sert etkisinden biraz arındırmak için başka malzemelere de ihtiyacın var. Diğer malzemeler için öncelikle yarım salatalığı püre haline getirmelisin. Ardından 1 yemek kaşığı esmer şekerin içerisinde salatalık püreni ekleyebilirsin. Daha sonra 1 çay kaşığı zeytinyağı ve 1 tatlı kaşığı balı da karışıma ekleyerek peeling maskeni yumuşatabilirsin. Cildine dairesel hareketlerle karışımı yedirirken fazla basınç uygulamamalısın. Unutma, amacımız tahriş etmek değil bakım yapmak. smiley Cildine sürdüğün maskeni 10 dakika kadar beklettikten sonra ılık su ile yüzünü temizleyebilirsin. Peelingi cildinin ihtiyacına göre haftada 1 ya da 2 kere uygulayabilirsin.

 

 

 

3.Cilt Lekelerine Elveda!

Akneye yatkın ciltlerin ortak derdi cilt lekeleri! Yaz aylarında güneş dolasıyla oluşan lekelerin veya dayanamayıp uğraştığımız sivilcelerin ardından gelen cilt sorunları için çözüm var…

Doğanın nimetlerinden faydalanacağın bu maske tarifi ile evde cilt bakımı konusunda ihtiyacını karşılayabilirsin. Özellikle leke giderme hususunda zerdeçal oldukça etkili… 2 tatlı kaşığı zerdeçal tozunun yanında aleo vera jeli veya süt karışımı ekleyerek maskeni hazırlayabilirsin. Yine macun kıvamına getirmeni istediğimiz cilt bakım maskeni haftada 1-2 kere uygulayabilirsin. Eğer zerdeçal hoşuna gitmiyorsa aynı işlemi karbonatla da yapabilirsin…

 

 

 

4.Kuruyan Cilde Nem Seansı!

Yaz kış kuruyan ciltler için nem terapisi yapmak en güzeli! İlerleyen yaşlarda oluşabilecek kırışıklıkları geciktirmek için de oldukça etkili… Ayrıca yine doğanın bize sunduğu güzellikleri bir araya getirerek evde cilt bakımı yapabilir ve yaza hazırlanabilirsin.

Avokadonun popülerliği cilt bakımına kadar ilerledi. Birçok alanda kullanılan avokadonun nemlendirici etkisini hissedebileceğin bir maske tarifi verelim… Yarım avokado ile 2 yemek kaşığı yulaf ezmesini blender yardımı ile püre haline getirmelisin. Bu karışımın içerisine 1 yemek kaşığı bal ekledikten sonra yüzüne sürebilirsin. İşte nem seansı başladı! 15-20 dakika kadar yüzünde bekleteceğin maskeyi temizleyip yüzünü ılık su ile durulayabilirsin. Bu maske ile cildinin nem ihtiyacını karşılayabilirsin. Cildinin kuruluk durumuna göre haftada birkaç kez uygulayabilirsin.

 

 

 

Bonus: Uyurken Bakım!

1.Cildimizi yenileyen hormonların salgılandığı uyku saatlerini de bakımını desteklemek için değerlendirebilirsin. Uyumadan önce cilt temizliğini yaparak bunu başarabilirsin. Ayrıca uyku esnasında cildinin beslenmeye devam etmesi için uyumadan önce nemlendirici kremini mutlaka sürmelisin.

2.Pek dikkat etmediğimiz konulardan biri de uyurken saçlarımızın yüzümüzde bıraktığı etkidir… Yan veya yüz üstü yatarken saatlerce yüzüne temas eden saçlarına dikkat etmelisin. Saçlarında bulunan doğal yağlar gözeneklerini tıkayarak akneye sebep olabilir. Bu sebeple saçlarını sıkı olmayan bir şekilde toplayabilirsin.

3.Başımızı koyduğumuz yastıklara dikkat! Yastık kılıfını 2 günde bir değiştirmeli veya yastığın bir yüzünü 2 günden fazla kullanmamalısın. Sen farkında olmadan yastık kılıfı yüzeyinde kalan cilt ve saç yağları yüzündeki gözeneklerin tıkanmasına sebep olabilir…

 

 

Cildinin nelere ihtiyacı olduğunu en iyi sen biliyorsun. Covid-19 döneminde evde cilt bakımı için vakit ayırman çok önemli... Güneşli günlerde ışıldayan bir cilt için hazırlığını yapabillirsin!

 

 

 

 

 


Yorumlar (0) | Yorum Yap
Share on Tumblr