Share on Tumblr
| Yorumları Göster (0)

Sağlık&Güzellik / Asya Kadınlarının Güzellik Sırları >>
3

Bugüne kadar güzellik konusunda sana birçok tavsiyede bulunduk. Ev yapımı cilt maskeleri, cildine göre kullanabileceğin ürünler, saç bakım maskeleri ve niceleri. Bu yöntemlerin hepsi işe yarasa da güzellikleriyle nam salmış Asya kadınlarının pürüzsüz ciltlerine ve parlak saçlarına kavuşmak o kadar da kolay değil. Onlar 50’li yaşlarında bile en az 15-20 yaş daha genç görünebiliyorlar. Biz de bu hafta Asya kadınlarının güzellik sırlarını senin için araştırmaya koyulduk. Her şeyden önce güzellik onlar için bir yaşam tarzı. Sadece ciltlerine ve saçlarına kullandıkları ürünlere değil, beslenmelerine, yaptıkları spora, uyudukları saate ve hangi saatte güneşe çıkacaklarına kadar en ufak ayrıntıya kadar dikkat ederek yaşıyorlar. Olabildiğince organik ürünler kullanıp, organik yiyecekler yiyorlar. Zararlı besinleri yemedikleri gibi, bakım ritüellerine de eklemiyorlar. Bu kural onların güzellik sırlarının temelini oluşturuyor. Uyguladıkları yöntemlere gelince, aslında özünde çok pratik ve basit şeyler yapıyorlar. Japon kadınlarının duru ve pürüzsüz bir cilde, her daim genç ve taze görünümlerine ve ipek gibi saçlarına sahip olmak için uyguladıkları geleneksel güzellik ritüellerini gel birlikte keşfedelim.

 

 

 

 

Ev Yapımı Maske

Asya kadınları cilt bakım ürünlerinin sadece organik olanlarını kullanıyorlar veya kendileri evden hazırlıyorlar. Mesela cilt tonlarını korumak ve onu geliştirmek için pirinç suyu kullanıyorlar. Bir suda pirinç ıslatıp suyun rengi sütlü beyaz olana kadar karıştırıyorlar. Bu karışımı pamuk yardımı ile ciltlerine sürüyorlar. Denemeni öneriyoruz; cildin hem tertemiz olacak hem de ışıltılı görünecek. Hazırladığın bu suyu 3-4 gün buzdolabında saklayabilirsin. İlerleyen blog yazılarımızda Asya kadınlarının uyguladığı ev yapımı maskeleri paylaşacağız. Takipte kal!

Kuru Fırçalama

Kuru fırçalama tekniği bizlerin arasında çok bilinmese de Asya’da yüzyıllardır kullanılan bir yöntem. Bir fırça yardımıyla kuru ciltlerini fırçalayarak oradaki kan akışını hızlandırıyorlar. Böylece ciltleri kolajen salgılıyor ve kolajen desteği de yaşlanmayı geciktiriyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yeşil Çay Mucizesi

Sağlıklı yaşamın ve diyetlerin olmazsa olmazı yeşil çay. Tabii cildine de çok iyi geliyor. Çin’li kadınlar yaşlarına rağmen genç görünmelerini bu çaya borçlular. Hem kilo verdiriyor hem de antioksidan özelliğiyle vücudu arındırıyor. Bağışıklık sistemini de güçlendirerek daha uzun ve sağlıklı yaşıyorlar.

Nemlendirmenin Sırrı

Bizler çoğu zaman cildimizi nemlendirirken hızlıca hareket ediyoruz. Oysa Asya’lı kadınlar ciltlerine hafifçe vurarak kan akışını hızlandırıyorlar.

Üzüm Yağı Maskesi

Uzak Doğu’da yaşayan kadınlar üzüm yağı maskesi sayesinde daha hızlı uzayan ışıltılı saçlara sahip. Üzümün doğal antioksidan özelliğinden yararlanan kadınlar, bu yağı saç derisine sürüyor. Asyalı kadınların güçlü ve sağlıklı saçlara sahip olmasının sırlarından birisi de bu. Buna ek olarak üzüm yağının saçlar üzerinde nemlendirici ve yumuşatıcı bir etkisi olduğunu da belirtelim.

 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

Kamelya Bitkisi

Kamelya Uzak Doğu kültüründe çok özel bir çiçek. Kamelyadan elde edilen yağı yemeklerinden bakım ritüellerine birçok alanda kullanıyorlar. Kamelya ile ciltlerini nemlendirirken, saçlarına sürerek saç tellerin canlanmasını ve doğal nemini kazanmasını sağlıyorlar.

Cilt Yağını Alan Mendiller

Bir Asya’lı kadının çantasının olmazsa olmazı ne diye sorsalar cevap bu yağ emici mendiller olurdu. Makyajdan ve cilt yapısından dolayı parlama sorunuyla biz pudrayla başa çıkarken onlar bu mendilleri kullanıyorlar. Yağ emici mendiller sayesinde fondötenin ve pudranın yaptığı gibi ciltteki gözenekler kapanmıyor, cilt nefes alıyor ve daha sağlıklı kalıyor. Hemen bir tane edinmeni öneriyoruz.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Yorumlar (0) | Yorum Yap
Share on Tumblr