Share on Tumblr
| Yorumları Göster (0)

Sağlık&Güzellik / Aristo Diyetiyle Formunu Kazan >>
0

Havalar ısınmaya başlayıp güneş kendini gösterince seni de bir ‘yaz geliyor’ telaşı sardı öyle değil mi? Zira kış boyu “Daha yaza çok var.” diyerek istediğin gibi kaçamaklar yaptığını ve soğuğu bahane ederek spora gitmediğini itiraf edebilirsin. Fakat gel gör ki zaman bir çırpıda geçiyor. Üzerindeki kıyafetlerin kalınlığı incelmeye başlayınca kış boyu aldığın fazlalıklar da ortaya çıkıyor. Fakat panik yapma! Derin bir nefes al ve elindeki brownie’yi tabağa bırak. Hâlâ hiçbir şey için geç değil. Hazır bikini-mayo mevsimine henüz 1-2 ay daha varken hızlıca toparlanmaya koyulabilirsin. Yapman gereken Youtube’daki videolarla evde bile kolaylıkla yapacağın bir spor egzersiz programı edinmen ve beslenmenin kontörlünü eline alman. Beslenme demişken son zamanlarda sıkça adını duymaya başladığımız bir diyetten bahsetmek istiyoruz; Aristo Diyeti.

 

 

Konu diyet olduğunda hayatının düzensizliğinden şikâyet ediyor ve bir türlü yeni beslenme şeklini hayatına adapte edemiyorsan Aristo Diyeti aradığın şey olabilir. Çünkü bu diyeti genetik yapın bir yana hayat tarzına göre adapte ederek uyguluyorsun.

Son dönemlerde revaçta olan glütensiz beslenme bu diyetin merkezinde diyebiliriz. Bununla birlikte hayvansal gıdalardan da olabildiğince uzak duracağın bir diyet. Aristo Diyeti bol bol taze meyve ve sebze ile kuru bakliyat tüketmeye dayalı. Aynı zamanda bu diyet hormonlarını da dengeleyerek zihinsel ve bedensel hafifleme sağlıyor.

Diyet dendiğinde kafanda genellikle sıklıkla aç kalmak gibi bir sistem canlansa da bu doğru değil. Eksik ya da fazla beslendiğinde vücudun vitamin ve mineral eksikliği yaşıyor. Bu da hormonal bozuklukla birlikte vücudunun alarm vermesine sebep oluyor. Yani dönem dönem yaptığın kısa süreli diyetler veya yaptığın fazla kaçamaklarla vücuduna sandığından da fazla zarar veriyorsun. Bunun yerine vücudunu tanımalı ve kişisel verilerine göre dengeli bir beslenme sistemi oturtmalısın.

Diyet mantığı ile yaşam biçimi mantığıyla konuya yaklaştığında hem çok zorlanmadığını hem de kendiliğinden zaten olman gereken kiloya geldiğini göreceksin.

 

 

 

 

Aristo Diyeti bir nevi vegan beslenme şekline benziyor. Özellikle ilk 2-3 hafta boyunca et, balık, tavuk, peynir, yumurta, süt ve yoğurt bu diyeti uyguluyorsan tüketmemelisin. Şekerli meyvelerden ve karbonhidratı bol (makarna, pilav gibi) yiyeceklerden de uzak durmalısın. Bu diyeti uygularken günde iki buçuk litre sıcak su içerek yağ yakımına destek olabilirsin. Kendini aç bırakmamaya özellikle dikkat etmelisin. Ara öğünlerini badem, ceviz gibi sağlıklı yağlar veya şekersiz meyveler ile doldurmaya özen göstermelisin. İlk başlarda zor gelse de hemen hemen 4 hafta dişini sıkarsan bu sistem zaten yaşam biçimine dönüşecek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Denediğin diyetlerde yaşadığın gibi uzun süre açlığı unut. Aristo diyetinde dört saat arayla yemek yiyeceksin. Yine de aralarda canını bir şeyler yemek isterse yeşil elma, şeftali, nektarin, armut, ananas ve kivi gibi şekersiz meyveleri yiyebilirsin. Yine bir avuç beyaz leblebi de seçeneklerin arasında.

 

Aristo Diyeti’nde yeşil, sarı, mor, kırmızı gibi tüm renkli sebzeler serbest. Süt istediğini bitkisel sütler ile gidermeye çalış. Patates, havuç, mısır ve muz da yine beslenme rutininde yer alabilir.

Tüm bunların yanında tabii ki kilonu kontrol altında tutmak ve sağlığın için günde haftada üc dört gün açık hava yürüyüşleri yapmayı da unutma.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Yorumlar (0) | Yorum Yap
Share on Tumblr