Share on Tumblr
| Yorumları Göster (0)

Sağlık&Güzellik / Tırnakları Güçlendirelim! Evde Maniküre Ne Dersin? >>
0

 

 

M.Ö 3000’li yıllarda yaşayan Mısırlılar için tırnak bakımı bir statü göstergesiydi… Eski Mısır’da soyluluk ve statü sembolü olan tırnaklar farklı renklerle boyanmaktaydı. Yıllar sonra bulunan mezarlardaki mumyaların tırnakları cilalı ve farklı renklerle boyanmış haldeydi. İşçi sınıfı ise bu konuda fazlasıyla kısıtlıydı. Onlar sadece şeffaf ve doğal renkler kullanabiliyorlardı. Bu ayrımcılık insanlığın hoşuna gitmedi ve daha sonra binbir çeşit oje rengi tüm dünyaya yayıldı…

19.yüzyıla dek gelişerek bizlere eşlik eden tırnak bakımı konusu, manikür setleri ile var olmaya devam etti. Amerikalı Doktor Sits tarafından ilk kez 1830’da kullanılan törpü, portakal ağacından yapılmıştı. Doktor Sits, portakal ağacından yapılan bu kabuğu hastaları üzerinde kullanıyordu ve doktorun bu yararlı buluşu kısa sürede Amerika'da ve diğer ülkelerde de etkisini göstermeye başladı…

Tırnak Bakımı Nasıl Yapılır?

Biz kadınların önemsediği ve hatta erkeklerin de zamanla yöneldiği tırnak bakımı, sağlığımız açısından büyük önem taşıyor. Sağlıklı tırnaklara sahip olabilmek ve iyi bir görünüm elde edebilmek için biraz çaba sarf etmek gerekiyor.

 

 

 

Tırnak Bakımı Konusunda Dikkat Etmen Gerekenler

1. Öncelikle beslenme düzenine dikkat ederek tırnak sağlığını desteklemen mümkün... Tırnaklarını besleyen keratin proteinini artırmak için E vitamini ve balık yağı kullanabilirsin. Tavuk, yumurta ve süt ürünleri ile tırnaklarındaki keratin seviyesini çoğaltabilirsin. Bu yiyecekleri beslenme düzenine dahil ederek güçlü ve sağlam tırnakların keyfini çıkarmaya ne dersin?

2. Ellerini temiz tutmaya ve nemlendirmeye önem vermelisin. Özellikle kış aylarında fazlasıyla kurumaya meyilli olan ellerini nemlendirerek tırnak bakımını desteklemen çok kolay!

3. Besleyici yağları uyumadan önce tırnaklarına uygulayabilirsin. Tırnak etlerini en iyi şekilde nemlendirmek konusunda avakado veya badem yağı fazlasıyla etkili olabilir. Yatmadan önce bu yağları tırnak etlerine yedirerek gece bakımı yapabilirsin.

4. Zaman zaman oje sürmeye ara vererek tırnak sağlığına katkıda bulunabilirsin... Tırnak bakımı için sürdüğün ojeyi 2 günden fazla bekletmemelisin. Ojelerini sildikten sonra 2-3 gün tırnaklarını dinlendirmen çok önemli... Tırnaklarının hava alması ve yapısının bozulmaması için oje kullanımına dikkat etmelisin…

5. Oje süreceğin zaman başlangıç olarak “baz kat” uygulaması yapabilirsin. Baz kat uygulaması için tırnak koruyucu şeffaf cilaları ojeden önce sürmelisin. Böylelikle süreceğin oje daha parlak görüneceği için güzel sonuçlar elde edebilirsin. Ayrıca baz kat uygulaması yaparak ojelerini sileceğin zaman kalıntı bırakmadan temizlik işlemini gerçekleştirebilirsin.

6. Tırnaklarını çok kısa kesmeden ortalama bir boy tercih etmelisin… Eğer tırnaklarını derin bir şekilde kesersen ellerin bakterilere açık hale gelebilir... Kesim işleminden sonra tırnaklarına küt veya oval olarak şekil vermenin yanı sıra sivri kısımları da mutlaka törpülemelisin.

 

 

 

Evde Manikür Uygulaması

Evde manikür uygulaması için öncelikle bir kap içerisinde ılık su hazırlamalısın. Tırnaklarını yeterli boyda kısalttıktan sonra tercihine göre badem veya avakado yağı sürebilirsin. Tırnak etlerini yumuşatacak olan yağlar sayesinde manikür işlemini kolaylaştırman mümkün!

Yağ uyguladığın tırnak ve tırnak etlerini ılık suda 10 dakika kadar bekletebilirsin. Manikür için kullanacağın ılık suya 3-4 damla limon ekleyebilirsin. Evde manikür yaparken uygulayacağın limon karışımlı ılık su sayesinde tırnakların parlaklığıyla göz kamaştırsın!

 

 

Suda bekletme işleminden sonra elinde kalan yağları tırnak etlerine masaj yaparak yedirebilirsin. Ardından törpüleme işlemine geçebilirsin. Evde manikür uygulamasında metal törpüler tercih etmek tırnaklarına zarar verebilir. Bu zararı önlemek için ham maddesi ağaç veya kağıt olan törpüler kullanmalısın.

Tırnaklarının sivri kısımlarını törpüledikten ve tırnaklarına şekil verdikten sonra nemlendirici özellikli bir kremi ellerine uygulayabilirsin.

Evde manikür uygulamasının son aşamasında; tercihine göre koruyucu bir cilayı veya ojeyi tırnaklarına  sürebilirsin.

 

BONUS: Tırnak konusunda değişimlere açık olan Kylie Jenner, zaman zaman bu tasarımları takipçileriyle paylaşıyor… İlham alabileceğin parlak ve efektli oje uygulamalarını tercih eden Kylie, bu konuda oldukça farklı!

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Yorumlar (0) | Yorum Yap
Share on Tumblr