Share on Tumblr
| Yorumları Göster (0)

Sağlık&Güzellik / Evinde Güneş Kremi Yapalım Mı? >>
2

 

 

Şimdi derin bir nefes al ve elindeki bronzlaştırıcı güneş yağını sakince masaya bırak. Gittikçe daha fit, sıkı ve cool göründüğün o bronz tene ulaşmak istediğini biliyoruz. Fakat unutmaman gereken birşey var; UV ışınları. Bilinçsizce tükettiğin her ürün başına başka dertler açabilir. Ayrıca güneşin zararlı ışınlarını da unutmaman gerek. Henüz okumadıysan geçtiğimiz hafta paylaştığımız "Sağlıklı Bronzlaştığına Emin Misin?" başlıklı yazımızdan kendi hatalarınla yüz yüze gelmelisin. Aslında farkında olmadan kendine zarar veriyor olabilirsin.

Cildinin kuruması, kırışması, erken yaşlanması, cilt lekeleri ve bir de cilt kanseri tehlikesi güneşten korunmamanın verebileceği zararlar arasında... Tabii güneşten korunmak ve yavaş yavaş sağlıklı bronzlaşmak için çok sayıda firmanın farklı ürünlerini deniyorsundur. Fakat unutma ki kendini güneşten korurken (ki bazı durumlarda bı kremler korumuyor bile) ürünün içerisindeki envai çeşit kimyasala maruz kalıyorsun.  Biz de bu düşünceden yola çıkarak küçük bir araştırma yaptık ve kendi güneş kremini evinde en doğalından nasıl hazırlayabileceğini öğrendik. İşte kimyasallarla dolu ürünlere alternatif ev yapımı, doğal ve sağlıklı güneş kremi tarifleri.

 

1.Havuçlu Güneş Kremi

Malzemeler;

1 tane rendelenmiş havuç

Yarım avuç karanfil

Tarçın çubuğu

Zeytinyağı

Pirinç Nişastası

Hazırlanışı;

1 havucu rendeleyip tarçın ve karanfil ile kavanoza at. Ardından malzemelerin üzerini örtecek şekilde zeytinyağını ekle. 1 çorba kaşığı pirinç nişastası ya da 1 yemek kaşığı bebe pudrasını ekle. Bu karışımı 2 hafta güneşte bekletmelisin. Ya da o kadar zamanım yok diyorsan bir tencereye su koy ve kavanozu da suyun içine koyup kaynat.

 

 

2.Aleo Vera Güneş Kremi

Malzemeler;

2 yaprak Aloe Vera bitkisi

2 su bardağı zeytinyağı veya susam yağı

1 yemek kaşığı pirinç nişastası

Hazırlanışı;

2 parça Aloe Vera yaprağını bıçakla dilimle, zeytinyağının içine katıp blenderdan geçir. İçine pirinç nişastasını da ekle, güneş kremin hazır.

 

 

3.Naneli Güneş Kremi

Malzemeler;

300 gr süt

1 tutam aynısefa çiçeği

1 çorba kaşığı Aloe Vera yağı

1 tatlı kaşığı fındık yağı

1 tatlı kaşığı nane

Hazırlanışı;

Sütü kaynatıp içine aynısefa çiçeğini ekle. Soğuyana kadar bekledikten sonra diğer yağları ekle ve spreyli bir şişeye koy. Buzdolabında en fazla 5 gün saklayarak kullanmalısın. 

 

 

4.Hindistan Cevizli Güneş Kremi

Malzemeler;

Yarım su bardağı badem veya zeytinyağı

Yarım çay bardağı hindistan cevizi yağı 

Yarım çay bardağı balmumu

2 yemek kaşığı Çinko Oksit

1 tatlı kaşığı kızıl ahududu yağı 

1 tatlı kaşığı havuç yağı 

2 çorba kaşığı shea yağı 

Hazırlanışı;

Çinko oksit dışındaki malzemeleri büyük bir bardakta ya da cam kavanozda bir araya getir ve karıştır. Orta büyüklükte bir tencereye birkaç santimetre yüksekliğe çıkacak kadar içme suyu koy ve tencereyi orta derecede açık ocağın üzerine al. Kavanozun kapağını kapat ve içinde su olan tencerenin içine koy. Su ısınırken kavanozdaki malzemeler de erimeye başlayacak. Malzemeleri karıştırmak için arada bir kavanozu salla. Tüm malzemelerin eridiğini gördüğünde çinko oksit ekle, iyice karıştır ve saklama için kullanacağın kavanozun ya da teneke bir kutunun içine dök.

 

 

5.Çinkolu Güneş Kremi

Malzemeler;

Favori losyonundan bir şişe al

2 yemek kaşığı nano içermeyen Çinko Oksit ekle

Hazırlanışı;

Bu iki malzemeyi iyice karıştır ve güneş kremin hazır. Serin ve kuru bir yerde cam bir kavanozun içinde sakla.

 

Yararlı Bilgi; Çinko Oksit

Evde yapacağın bu güneş kremleri içinde kullanmak gereken çinko oksiti daha önce duyulmamış olabilirsin. Çinko oksit aslında birçok güneş kreminin ve pişik kreminin içinde olduğu bir madde. Fakat hazır ürünlerde tabii ki yanında birçok kimyasal madde kullanılıyor. Çinko oksit, çinkonun doğada bulunan formu. Cilde sürüldüğünde emilmiyor ve beyaz bir katman oluşturarak ışınları geçirmiyor. Bu tarifleri yaparken çinko oksidi teneffüs etmemeye dikkat et, gerekirse bir maske de takabilirsin.

 
 
 

 


Yorumlar (0) | Yorum Yap
Share on Tumblr