Share on Tumblr
| Yorumları Göster (0)

Stil / Hayal Dünyasından Nakış İşlemelere >>
2

Şimdi gözlerini kapat ve bir sahil kasabasında, yemyeşil ağaçların altında oturup güneşin keyfini çıkardığını hayal et. Hafif ılık bir rüzgâr esiyor ve sen gününün tadını çıkarıyorsun. Mesela Bozcaada veya Kaş gibi bir yeri düşün. Arnavut kaldırımlarda her tarafın çiçek açtığı, eğlenceli olduğu kadar huzurlu bir yerde yürüdüğünü… Peki üzerinde ne olurdu? Rahat bir Jean, belki bir tişört ve üzerine bir ceket veya bir triko. OXXO ekibi olarak biz bu hayalin içine daldık bile. Hatta baharda etrafımızı saran bu ruha ithafen bir de yeni bir koleksiyon yarattık. Karşında Wonderland Koleksiyonu…

 

 

 

 

 

Wonderland

Wonderland koleksiyonunda gökyüzünün masmavi rengini ve çiçeklerin en sıcak tonu turuncuyu bir araya getirdik. Anlayacağın gardrobunun renk skalası gittikçe genişleyecek. Basic tişörtlerine kol detaylarıyla hareket katarken, mevsim geçişlerinin olmazsa olmazı trikoları da unutmadık. Koleksiyondaki retro kesimli Jean ise bu giyim tarzını modern çizgide arayanlara gelsin. İspanyol paça jean ile de 70’lere şöyle bir göz kırparken, günümüzden şaşmıyoruz. Wonderland serisinde trikolara eklediğimiz omuz detayları ve sezonda hala varlığını sürdüren “cut out” trendi bu parçalara feminen bir şıklık kazandırıyor. Koleksiyonun en dikkat çeken detayı ise şüphesiz nakış işlemeler. Nakış işlemelere alışmak biraz zaman alsa da 2018 İlkbahar/Yaz sezonunda sıkça karşına çıkacak.

 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

Nakış Desenler

Geçtiğimiz sene Paris, Milano, New York ve Londra moda haftalarında çokça karşımıza çıkan nakış detaylar elbiselerden pantolonlara, ceketlerden bluzlara kadar her parçada yer aldı. 2018 İlkbahar-Yaz sezonunda ise nakış işlemeler geçen seneye nazaran biraz daha minimal şekilde göreceğiz. Başlarda her ne kadar nakış, biraz anneanne stilini andırdığı düşünüldüyse de sokak modası yıldızlarının nakış işemeli parçalar giymesi bu trendi benimsememizde, hatta sevmemizde büyük ölçüde rol oynadılar. Çünkü farklı bir açıdan bakıldığında aslında nakış işlemeler stile hareket ve feminen bir detay katıyordu. Sadece nasıl kombinlemek gerektiğini bilmek yeterliydi. Wonderland koleksiyonunda yer alan nakış işlemeler de minimal olduğu kadar stiline dinamizm katıyor. Jean ya da etek üzerine giyeceğin bluz ve mevsim geçişlerinde hayat kurtaran trençkotların üzerindeki nakış işlemeleri, ilk bakışta basic gibi görünen stilinde ilk dikkatleri üzerine çeken detaylardan. Wonderland hem ruhuyla sana huzur verip düşündeki sahil kasabası havasını yaşatırken, koleksiyondaki her parçayla da şehir hayatının karmaşasında bir mola vermene yardımcı oluyor.

 
 
 
 
 
 
Yenileri Keşfetmek için Tıkla!
 
 
 
 

Yorumlar (0) | Yorum Yap
Share on Tumblr