Share on Tumblr
| Yorumları Göster (0)

Stil / Bu Yaz Bizi Neler Bekliyor? // 2018 İlkbahar Yaz Trendlerini İnceliyoruz >>
2

İndirim sezonu yavaş yavaş biterken yeni koleksiyonlar mağazalarda yerlerini almaya başladı. Her sezon değişen trendler, bu yıl da alabildiğine renkli, hareketli ve alışılmışın dışında; adeta şaşırtıyor. Yepyeni renkler, geçmişten gelip yeniden doğuşunu ilan eden parçalar, desen cümbüşü ve daha fazlası sokak modasını yavaş yavaş etkisi altına almaya başladı bile. Sokak modası ve podyumlardan derlediğimiz bu trend raporu sayesinde güneş kendini gösterip havalar ısınmaya başlayınca, yaz gardırobun hazırlıksız yakalanmayacak….

 

Lavanta Etkisi

Her ne kadar Pantone Color Institute’ye göre bu yılın rengi ultra violet olsa da, pastel tonlarındaki lila rengi bu sezon hiç olmadığı kadar iddialı olacağa benziyor. Pantolon – ceket takımlarından romantik elbiselere, eteklerden sweatshirtlere dünya modası gardıroplarınızda bu renge adeta yer açmanızı buyuruyor.

Denim Aşkına

Yaz kış demeden müptelası olduğumuz denimler bu sezon klasik, keskin ve farklı detaylarıyla dikkat çekiyor. Kısalan boyu, farklı tonların bir araya gelişi, full denim görünümler ve elbiselerle yine demirbaş olmaya devam ediyorlar.

Kurtarıcı Bel Çantaları

90’lı yıllarda yüksek bel jeanler ile birlikte kullanılan deri veya kuma fermuarlı bel çantalarını hatırlar mısın? Zaman makinesinden çıkarcasına geri gelen bu çantalar hiç olmadığı kadar cool yorumlarıyla tekrar hayatımıza girmeye hazır. Peki, Kendall Jenner, Rihanna ve Bella Hadid gibi isimlerin de en sevdiği aksesuarlardan olan bel çantalarının kullanım kolaylığından söz etmeye gerek var mı?

 
 
 
 
 

 

 

Ekose Çılgınlığı

Kış aylarıyla lise yıllarımızı hatırlatırcasına hayatımıza yeniden giriş yapan ve yükselişe geçen ekoseler tam anlamıyla her yanımızı kuşatmış durumda. Ayakkabıdan çantaya, ceketten pantolona ve eteğe kadar her parçada kendine yer edinen ekoselerden hala bir tane bile edinmediysen, alışverişin tam zamanı!

Biraz Da Eğlence

İster gece ister gündüz stiline hareket katmak isteyenlerin favorisi püsküller sezonun belki de en eğlenceli trendi. Eteklerde, çantalarda ve bluzlarda yer alan püsküllerle kıyafetinde yer alan tek bir detay her ortama ayak uydurmanı sağlayacak. Sade bir tişört ile giyeceğin püsküllü bir etek ile gündüzden geceye tüm günün geçirebilirsin.

Plastik Moda

Moda tasarımcıları kendilerine misyon edinircesine her sezon bizleri şaşırtacak bir şeyler mutlaka buluyorlar. 2017-18 Sonbahar-Kış defilelerinde podyumu domine eden vinil parçalar İlkbahar-Yaz koleksiyonlarında tahtını şeffaf ve plastik tasarımlara bırakıyor. Her ne kadar alışılmamış olsa da plastik bir trençkot, ayakkabı veya çantayla dikkatleri üzerine çekeceğin garanti.

 
 
 
 
 

 

Olmazsa Olmaz Trençkot

İlkbahar ve yaz aylarının serin havalarında kurtarıcımız trençkotlara, podyumda hiç olmadığı kadar farklı yorumlarıyla karşılaştık. İster klasik renginden dışarı çık ister oversize giyin istersen de farklı kesimleriyle duruşunu sergile. Bu yıl trençkotlar adeta sınırsızlığın şekil almış hali…

60’lara Gönderme

Bir zamanlar sadece yaz aylarında karşımıza çıkarken moda dünyası sağ olsun bu desenleri kış aylarında da gardırobumuza sokmayı başardı. Görünen o ki tasarımcılar adeta istesen de istemesen de çiçekleri sana sevdirmek için el birliğiyle çalışıyor. İrili ufaklı her tarzda bulabileceğin çiçek desenli kıyafetlere bu sezon yeni bir yorum ekleniyor; 60’ların iri retro çiçekleri.  

Spor Sokakta

Kim Kardashian’ı yakın takip edenlerdensen geçtiğimiz yıl bisiklet tayt giydiği fotoğrafları hatırlıyor olabilirsin. Kendisi ilk defa bu parçalarla göründüğünde birçok kişi kendisinin stil anlayışını sorgulamıştı. 90’lardan çıkagelen bu taytlar bu yıl sadece sokak modasında değil podyumların da tozunu attı. Bella Hadid ve Hailey Baldwin gibi isimlerin de yeni gözdesi oldu.

 

Yorumlar (0) | Yorum Yap
Share on Tumblr