Share on Tumblr
| Yorumları Göster (0)

Sağlık&Güzellik / 8 Tüyo ile Evde Kilo Almayı Durdur >>
0

 

 

Corona virüs tehdidine karşı hijyenin ve sosyal mesafenin ne kadar önemli olduğunu hepimiz biliyoruz. Çoğumuz evlerimizde çalışmaya veya eğitim görmeye başladık bile… Dolayısıyla tüm hayatımızı evlerimize sığdırmamız gereken bu günlerde vaktimizi nasıl geçiriyoruz?

Mümkün olduğunca kendimizi dışarıya karşı izole ederken can sıkıntısından buzdolabını açıp şöyle bir bakıyoruz. Devamında ise mutfakta bizi cezbedecek tatlı atıştırmalıkların tuzağına da düşüyor olabiliriz. Evde kalıp kendimize iyilik yaparken, bunun gibi tuzaklarla kilo alabiliriz. Peki evdeyken neden kilo alıyoruz?

Corona virüs haberleriyle artan stres ve gerginlik gibi durumlar yüzünden yemek konusunu biraz abartıyoruz. Bizi buna iten hormonsal değişiklikler sonucunda kilo almaktan kaçamıyoruz. Vücudumuzun aşırı hareketsiz kalması sonucunda da yağ ve su birikimiyle karşılaşabiliriz. Ancak dikkat ederek bilinçli bir şekilde beslenirsek bunların hiç birine maruz kalmayız… Sonuç olarak evde kilo almamak için neler yapabileceğini merak ettiğini düşünüyoruz. İşte şimdi yine merakını gidermek için OXXO Blog iş başında! 

 

 

Evde Kilo Almamak İçin Ne Yapmalı?

1. Hareketimizin kısıtlı olduğu bu günlerde kilo almamak için kızartma veya hamur işi türü yiyeceklerden uzak durmalısın. Tüketeceğin yiyecekleri haşlamak veya fırında pişirmek daha sağlıklı olacaktır.

 

 

 

2. Yüksek karbonhidrat içerikli gıdalar kilo almana sebep olacağı için öğünlerine dikkat etmelisin. Beyaz ekmek yerine tam buğdaylı veya tahıllı ekmek tüketebilirsin. Ancak evde kilo almamak için ekmek tüketimini en aza indirmelisin. Öğünlerine birer dilim tam buğday ekmeği ekleyebilirsin. Pirinç yerine bulgur tüketerek de tokluk süreni uzatabilirsin.

3. Belki de çok sık duyuyor olabilirsin ama az ve sık beslenme biçimini benimsemelisin. Uzun süreli açlık sonunda tüketilen büyük porsiyonlar sonucunda kilo alman kaçınılmaz olabilir. Bu yüzden ana öğünlerin arasında mutlaka işlenmemiş kuruyemiş, meyve veya yoğurt gibi gıdalar tercih etmelisin.

4. Özellikle corona virüs konusunda üzerinde durduğumuz noktalardan biri bağışıklık! Kilo alacağım diye kendini yararlı gıdalardan uzak tutmamalısın. Mutlaka protein içerikli yiyecekleri öğünlerine dahil etmelisin. Öğlende hazırlayacağın bir öğününde tavuk veya et olabilir. Ekstra yağ eklemeden pişireceğin et veya tavuk içerikli menü ile evde kilo almamak konusunda başarıya ulaşabilirsin…

 

 

5. Yine bağışıklığını desteleyen ve omega-3 yönünden zengin olan balık tüketimini de ihmal etmemelisin. Balığın sindirimi kolay olduğu için akşam öğünlerinde rahatlıkla yiyebilirsin. Ayrıca çinko bakımından zengin olan balık sayesinde vücut direncini de destekleyebilirsin.

6. Her şeyin başı su! Fazla hareketsizlik sonucunda vücudunda ödem oluşabilir. Bunun önüne geçebilmek için her gün en az 2 litre su içmelisin. Yine de ödem sıkıntısı yaşıyorsan her gün bir fincan yeşil çay tüketebilirsin.

7. Hareket konusunda sınırlı olduğumuz için vücudun kilo almaya daha müsait olabilir. Buna engel olmak için evde uygulayabileceğin birkaç egzersiz veya esneme hareketi ile metabolizmanı hızlandırabilirsin. Aynı zamanda egzersiz yapmanın vücuduna güç katacağını da unutmamalısın. Evde kilo almamak ve güçlenmek için görselde gördüğün esneme hareketlerini elinden geldiğince gün içerisinde birkaç kere uygulayabilirsin.

 

 

8. Evde bulunduğun süre içerisinde tatlı krizleri başlayabilir. Hatta canın sıkıldıkça kendini mutfakta bulabilirsin. Ancak bu süreç içerisinde basit şeker içeren gıdalardan uzak durmalısın. Ama hiç tatlı yok diyemeyiz. smiley Genellikle evde yapabileceğin basit ve az malzemeli tariflerle tatlı krizlerini bastırabilirsin. Evde kilo almamak için sana vereceğimiz birkaç tarif hoşuna gidebilir…

 

1.Muzlu Yulaflı Kurabiye

Malzemeler:

  • 2 adet muz
  • 4 veya 5 adet hurma
  • 10 adet çiğ badem
  • 50 gram yulaf
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 veya 2 tatlı kaşığı tarçın

 Yapılışı:

Bademleri blenderda parçaladıktan sonra yulafla birlikte kavurmalısın. Bu karışıma tarçını da ekleyerek kavurma işlemini tamamlayabilirsin. Sıcak suda bekleterek çekirdeklerinden ayırdığın hurmaları ve muzları da blenderda karıştırabilirsin. Muz ve hurma karışımına kavurduğun malzemeleri ilave ederek hamur haline getirmelisin. Hazırladığın karışımı dilediğin gibi parçalara bölerek şekil verebilirsin. Ardından şekil verdiğin kurabiyeleri 180 derecede ısıtılmış fırında 15-20 dakika kadar pişirebilirsin.

 

 

2.Şekersiz Fit Kek

Malzemeler:

  • 1 adet orta boy limon
  • 2 yumurta(sadece beyazı kullanılacak)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı vanilya(şekersiz)
  • 1 çay bardağı yağsız süt
  • 1,5 su bardağı karabuğday unu

Yapılışı:

Yumurtanın beyaz kısımlarını bir kap içerisinde çırpmalısın. Çırpılmış yumurtanın içerisine vanilya, süt ve rendelenmiş limon kabuklarını ekleyerek karıştırabilirsin. Bu karışımı da çırptıktan sonra un ve kabartma tozunu ekleyebilirsin. Bütün malzemelerin iyice karıştığından emin olduktan sonra karışımı bir fırın tepsisine veya kek kalıbına dökebilirsin. 180 derecede ısıtılmış fırında 20-25 dakika kadar pişirdikten sonra fit kekini afiyetle yiyebilirsin.

 

 

 

 

 

 

 

 


Yorumlar (0) | Yorum Yap
Share on Tumblr