Share on Tumblr
| Yorumları Göster (0)

Stil / Yazın Favorisi; Uzun Elbise >>
1

Sıcak havaların imtihanına uğradığımız bugünlerde en iyi dostumuz şüphesiz elbiseler. Özellikle yaz aylarının favorilerinden uzun elbise modelleri hem rahatlıkları hem de her fiziksel özelliğe uygun farklı kesimleri ile hayat kurtarıcı parçalardan. Doğru bir uzun elbise ile gündüz stilinden hafta sonu programlarına, düğün davetlerinden plaj stiline ve özel gece davetlerine her yerde şıklığı yakalaman mümkün. “Giy çık” diye tarif ettiğimiz bu parçalardan gardırobunda birden fazla model bulundursan hiç de fena olmaz. Zira çabasız şıklığı kolaylıkla sağlayabilmek bir yana aynı zamanda feminen bir görünüm de sağlıyorlar. Çiçek ve geometrik gibi desenlere, fırfır ve asimetrik kesim detaylarına uzun elbiseler yeri geldiğinde feminen ve şık, yeri geldiğinde ise günlük, spor şık bir stil yaratabiliyor. Sonuçta uzun elbise modellerinin sokak stili yıldızlarının favorilerinden olması da boşuna değil. Kombinleme konusunda kafa karışıklığı yaşıyorsan önerilerimize kulak vererek sokak stili yıldızlarını aratmadan tüm dikkatleri üzerine çekmen mümkün. Mesela çiçekli uzun elbiseni kemer ile kombinlemeyi dene. Bel hizanda kullanacağın şık bir kemer hem elbisene farklı bir hava katacak hem de görünümüne seviye atlatacak. Bu şekilde belinin inceliğini de ortaya çıkaracağın için feminenliği de yakalamış olacaksın.

 

 

 

 

 

 

 

Her ne kadar elbise deyince akla ilk olarak sandalet veya topuklu ayakkabılar gelse de sneakerları da göz ardı etmemelisin. Athleisure trendini şık bir şekilde stiline uyarlamak için günlük uzun elbiseni sneaker ile kombinle. Özel buluşmalar, davetler veya partiler için tercih edeceğin saten elbiseni yine beyaz spor ayakkabılar ile günlük stiline adapte edebilirsin. Bu seçiminle sokak stili yıldızlarını aratmayacağından emin olabilirsin. Parlak küpeler ve şık bir clutch’ı da unutma. Günlük uzun elbise modelleri ile ofis şıklığını da yakalaman mümkün. İhtiyacın olan tek şey iyi kesimli bir blazer ceket ve elbisene uygun şık bir topuklu ayakkabı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Düz renklerin yanı sıra desenli olanlarına da gardırobunda yer ayır. Zira yazın enerjisini ve hareketini üzerinde taşımak çevrene de fazlasıyla ışık saçacak. Mesela tercihini bu yazın favorisi puantiyelerden yana kullanabilirsin. Puantiye desenli uzun elbiseyi bantlı topuklu bir ayakkabı ile tamamladığında gece davetlerinde çok şık görünebilirsin. Modern vintage bir tarzın varsa pötikare ve fırfırlı bir elbiseyi hasır parçalar ile birlikte kullanabilirsin. Özellikle yazlık yerlerde ve akşamüstü sahil yürüyüşlerinde çabasız şıklığı yakalayabilirsin.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Günlük uzun elbise deyince sadece yazın kullanabileceğin yanılgısına sakın düşme. Zira sonbahar gibi mevsim geçişlerinde de bu parçalarla cool bir görünüm yakalaman çok kolay. Deri bir ceket, kısa botlar ve güneş gözlükleri bu havalı stili yaratman için yeterli. Sokak modasının favori görünümü ile şüphesiz dikkatleri üzerine çekeceksin. Daha özel davetler için de önü kısa arkası uzun elbiseleri seçeneklerin arasına eklemende fayda var. Topuklu zarif sandalet ayakkabılar ile yaz düğünlerinden doğum günü partilerine şıklık yarışında farkını ortaya koyabilirsin.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Yorumlar (0) | Yorum Yap
Share on Tumblr