Share on Tumblr
| Yorumları Göster (0)

Stil / Trend Alarmı: Retro Giyim Tarzı >>
0

Son zamanların en çok konuşulan moda trendlerinin başında gelen retro giyim tarzı 2016 modasına da damgasını vurdu. Vintage giyim tarzı ile sık sık karıştırılsa da aslında retro, bilinçli olarak yakın geçmişin moda akımlarından oluşmaktadır. Örneğin 80’ler ve 90’lar günümüz için retrodur. Vintage ise belli bir döneme ait geçmişten günümüze kalmış kıyafet ve aksesuarlardan oluşturulan bir tarzdır. Retro tarzının en önemli özelliklerinden biri geçmişte moda olan bir şeyin günümüzde tekrar moda olmasıdır. Tarzın belirleyici parçaları desenli elbiseler, pileli etekler, desenli tişörtler ve kot parçalar.

Ayrıca puantiyeler, çan etekler, tulumlar, sandaletler, dolgu topuklar ve tarzın olmazsa olmaz saç bantları da bu sezon ön planda olacak. Retro giyim tarzının olmazsa olmaz tamamlayıcısı ise saç modelin. Kısa kahküller ve hafif dalgalı saçlar bu tarzın belirleyici unsurlarından.

                                  

Gözlükler ve desenli parçalar retro stilinin olmazsa olmazlarından. Hafif dağınık toplanmış saçlar ve saç bandı ile retro trendini yakalayabileceğin gibi. Saçların açıkken de saç bantlarını kullanabilirsin. Son dönemlerin en meşhur moda akımına ait parçalar çok yakında OXXO Online ve tüm mağazalarda yerini alacak.

                                  

Daha önce de belirttiğimiz gibi puantiyeler, çan etekler ve elbiseler retro giyim tarzının anahtar parçalarından. Büyük çerçeveli gözlüklerinde hakkını yememek lazım :) Retro giyim tarzı, vintage giyim tarzına göre günlük hayata daha uygun olduğu için sıklıkla tercih edilir. Bunun nedeni hem günlük yaşantımıza daha uygun parçaları bulabilmenin kolay olması hem de artık günlük kombinlerimizde de etekler, topuklu ayakkabılar ve elbiseleri sık sık kullanmamız. Sen de retro giyim tarzı tam benlik diyorsan OXXO Online'ı ziyaret etmeye devam et. Retro koleksiyonumuz çok yakında OXXO Online ve mağazalarımızda :)


Yorumlar (0) | Yorum Yap
Share on Tumblr