Share on Tumblr
| Yorumları Göster (0)

Stil / Stilin Joker Tamamlayıcısı: Güneş Gözlüğü >>
1

Kendisi küçük etkisi büyük aksesuarlardan güneş gözlükleri. Yüzüne uygun seçtiğin harika bir güneş gözlüğü tarzını baştan aşağı değiştirebilir. Fakat önemli olan hem sezonun trendlerini takip etmek hem de yüzüne uygun modeli seçebilmek. Mesela yuvarlak yüz hatlarına sahipsen yüzünü daha ince gösterecek modeller tercih etmelisin. Geniş çerçeveler, köşeli veya dikdörtgen modeller bu anlamda kullanabileceğin modellerden. Kaş çizgili güneş gözlüğü modelleri de göz kısmını hafif çekik göstereceği için yüzünün daha uzun görünmesini sağlayabilir. Geniş alın, kuvvetli çene çizgisi ve belirgin elmacık kemiklere sahip olan kare yüzlerde ise yumuşak ve kıvrımlı çerçeveli gözlük modelleri kurtarıcı olabilir. Oval ve kare çerçeveli gözlük modelleri ise elmas şekilli yüz hatlarına fazlasıyla müsait. Zayıf ve uzun yüz hatlarına sahipsen yuvarlak güneş gözlüğü ve kare çerçeveler hayatını kurtaracak emin olabilirsin. Üst kısmı düz olan modeller ise üçgen yüzlülere uyum sağlıyor. Elmas ve üçgen şekilli yüzlerin favori modellerinden biri de şüphesiz cat eye güneş gözlüğü. Hem çok havalı hem de hiçbir zaman eskimeyen çerçeve şekliyle moda dünyasının her daim favorilerinden. Yüz şekli olarak aramızdaki en şanslılar ise şüphesiz oval yüz hatlarına sahip olanlar. Zira oval yüzlüler gözlük seçimi konusunda alabildiğine özgür davranabilirler. Hemen hemen her model oval yüzlere uyum sağlıyor. Yüz tipleri ve doğru gözlük seçimi konusunun yanı sıra tabii ki en önemli konu yeni sezondaki bayan güneş gözlüğü modelleri. Zira sezondaki birçok farklı güneş gözlüğü modelleri ile tam bir trend avcısı gibi görünmen mümkün. İşte 2019 İlkbahar / Yaz sezonunda dikkat çeken güneş gözlüğü trendlerinden bazıları!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Retro Çizgiler

Transparan, renkli camları, ekstra büyük çerçeveleriyle retro tarafa vurgu yapan gözlükler sezonun en hit modellerinden. Özellikle tercihini renkli güneş gözlüğünden yana kullanmak istersen kendini retro modellerin çekiciliğine bırakabilirsin. 

Cat Eye Etkisi

Cat eye güneş gözlüğü retro görünümün yanı sıra feminen cazibesine sahip olmasıyla en sevilen modellerden. Yeni sezonda cat eye güneş gözlüğü modelleri daha çok asetat çerçeveler ile dikkat çekiyor. Şık ve bir o kadar da sofistike bir görünüm sağlayan bu modeller şüphesiz her zaman listenin başında olmayı hak ediyor. Yüksek bel bikini veya vintage esintili kıyafetler ile kombinlediğinde âdeta zarif bir dönem hanımefendisini de andırman mümkün. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dairesel Hareketler

Yuvarlak güneş gözlüğü modelleri bu yaz koyu camlar ve renkli çerçeve ikilisiyle yeniden yorumlanıyor. Geniş çerçeve ve küçük cam gibi zıt detaylar ile de klasik yuvarlak güneş gözlüğü modelleri gözlük dünyasında farklı bir seviyeye ulaşıyor. 

Renkler Aşkına

Klasiklerin dışına çıkmak istersen sana renkli güneş gözlüğü modellerini tavsiye ediyoruz. Zira bu yaz sarıdan yeşile, pembeden mora hemen hemen her renkte güneş gözlüğü bulman mümkün. Sarı rengin bahara gönderme yapan canlılığı, doğayı küçük detaylarda hissettiren yeşilin huzur dolu ruhu, gök mavisinin ihtişamı ile stilindeki tüm enerjiyi gözlerinde toplamaya hazır ol. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Uçmaya Hazır

Şehirde bir pilot edasıyla gezmeye hazırsan havacı güneş gözlüklerini koleksiyonuna ekleme vakti geldi. Sezonun en çok dikkat çeken modellerinden biri olan pilot gözlükler farklı çerçeve modelleri ile bir hayli iddialı. Çift renkli, metal çerçeveli ve gözlük saplarına kadar uzanan detaylarıyla sokakta fark yaratacağından kuşkun olmasın.

 
 
 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Cesur Tercihler

Sezondaki bazı modeller de âdeta cesaretini sınar nitelikte. Ekstra büyük çerçeveler, über taşlı süslemeler, X-Men ve James Bond gibi filmlerde kullanılan gözlük tiplemelerini anımsatan fütüristik modeller bu yaz stilinde biraz cesur olmaya davet ediyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yorumlar (0) | Yorum Yap
Share on Tumblr