Share on Tumblr
| Yorumları Göster (0)

Stil / Pantone 2016 Yılının Renklerini Seçti >>
0

Her sene aralık ayında seçilen yılın rengi, pantone tarafından belirlendi. Fakat bu sene bir ilke imza atıldı ve pantone senenin rengi olarak Rose Quartz ve Serenity adında iki rengi seçti. Böylece ilk defa iki renk seçilmiş oldu. Dilimizde bebek mavisi ve kuartz pembesi olarak geçen bu iki rengin kombinasyonuna ekim ayında gerçekleşen, Chanel’in baş desinatörü olan Karl Lagerfeld’in defilesinde rastlamış ve sinyallerini almıştık.

Pantone’nin Executive Direktör’ü Leatrice Eiseman yaptığı açıklamada; ‘Bu yıl pantone, ilk kez iki rengi bir arada kullanıyor. Moda alanında kombin yapma açısından işi daha da kolaylaştıracak. İki rengin mükemmel uyumu pek çok markada karşımıza çıkacak. Her ikisi de pastel tonlarında olan renkler, özellikle ev dekorasyonunda da mükemmel uyum yakalanacak.’ dedi.

                                                        

Tüketici eğilimlerine bakılarak belirlenen renkler, oldukça sakin. 2016 pantone renklerinin, cinsiyet kimlikleri ve eşitliği üzerine bir mesaj verdiği söyleniyor. Renk enstitüsü yaptığı açıklamada; ‘Renklere bu yaklaşımın cinsiyet eşitliği ve akışkanlığıyla aynı döneme denk gelmesi bir tesadüf olamaz. Tüketiciler artık çok rahat bir şekilde renkleri bir ifade biçimi olarak kullanmaya başladı, bu esnada yargılanmak veya bir kalıba sokulmak onları korkutmuyor.’ dedi. 

            

Ayrıca renkleri tanıtmak adına sokak sanatçıları ile anlaşan marka; Crewest Studio İle, sokak sanatçılarından Victor Quinonez, Werc ve Man One’dan bütün renkleri kullanarak ev dekorasyonunu, modayı ve sanatı bir araya getirerek çalışma yapmalarını istedi. Ortaya çıkan işler instagramdan #Coloroftheyear hashtagiyle sergileniyor.

                                                             

 

                                                                     


Yorumlar (0) | Yorum Yap
Share on Tumblr