Share on Tumblr
| Yorumları Göster (0)

Stil / Pantolonların Gücü Adına: Kombinini Seç! >>
0

 

 

Pantolonun aslında çok eski yıllarda ortaya çıktığını biliyor muydun? 2014 yılında Orta Asya’da yapılan tarihi bir kazıda 3000 yıl öncesine ait olan iki pantolon bulundu… Araştırmalar sonucunda iki erkeğe ait olduğu anlaşılan bu pantolonlar M.Ö 1000-1300 yıllarında üretilmişti. Üç ayrı yün kumaştan yapılan pantolonlar ata binmek için tasarlanmıştı. Yani o zamanlardaki kullanımı sadece amaca yönelikti ve şimdikinden çok farklıydı…

Pantolonlar, M.S 1.yüzyılla birlikte Romalı askerler tarafından da tercih edildi. Roma İmparatorluğu’nda pantolonlar tuniklerin altına giyilen bir parça olmuştu. Ünü giderek yayılan pantolonlar, ilerleyen yıllarda Avrupa’daki asillerin favori giysileri arasına eklendi. Hatta 14.yüzyılda oynanan ve gezici tiyatrolarda yer alan “Pantolone” adlı karakter, sürekli pantolon giydiği için bu adı almıştı.

Günümüzde ise pantolonlar, ata binen savaşçılardan veya tiyatro karakterine isim olmaktan çok daha fazlası! Yıllar içerisinde gelişen ve değişen dokuların yanında farklı kalıplarını da gördüğümüz pantolonlar, her sezon bizlere eşlik ediyor… Fark yaratan görünümün vazgeçilmezi olan bu parçalar eşliğinde hazırladığımız pantolon kombinleri ile harekete geçmeye hazır mısın? Mükemmel sokak stili için 5 pantolon kombini seni bekliyor!

 

1.Geçmişten Günümüze Mom Jean Rüzgarı!

Annelerin nostaljik esintili dolaplarından bizlere ulaşan mom jean modelleri ile fark yaratmak mı? Neden olmasın? Sen de jean dokuların keyfini çıkarabileceğin mom jean pantolonların yüksek belli yapısını kombinlerine ekleyebilirsin… Bedeni tam olarak sarmayan ve havalı görünüme ulaştıran mom jean pantolonları uzun hırkalarla ve büyük tokalı kemerlerle bir araya getirebilirsin…

 

 

 

2.Esnek ve Toparlayıcı Kalıplar ile Skinny Gücü!

Bedeni sararak toparlayan ve bir beden ince görünüme ulaştıran skinny pantolon modelleri ile daha önce neler yapmıştın? Şimdi tüm bildiklerini unut ve mükemmel sokak stili için bizi takip et… Yüksek bel skinny bir pantolonla triko kazakları veya oversize tişörtleri buluşturabilirsin. Bir kovboy bot veya yüksek tabanlı sneaker ile skinny pantolon kombinini tamamla ve sokak stili konusunda gücünü göster!

 

 

 

3. Rahatlık Hissi Veren Bol Paçalar!

Bol paça pantolon modellerinin jean dokuları ile sokak stili için büyük bir adım atabilirsin! Bilekte biten paça detayına sahip olan bol paça pantolonlarla rahatlığı ve mükemmelliği bir araya getirebilirsin. Triko kazaklarla veya renkli tişörtlerle kullanabileceğin bol paça pantolonların gücünü sneakerlarla veya topuklu botlarla birleştirebilirsin.

 

 

 

4.Cool ve İddialı Görünümün Anahtarı Jogger!

Sokak stili oluştururken pamuk içerikli jogger pantolonların cool duruşunu rahatlıkla kullanabilirsin. Jogger pantolonların nefes alan kumaş yapısının da keyfini çıkarabilirsin...  Hatta jogger pantolonların rahatlığını bir kere deneyimledikten sonra onlardan vazgeçmen zor olabilir. Crop tişörtlerle ve kapüşonlu ceketlerle kullanabileceğin jogger pantolonların paça detayı sayesinde sportif bir görünüme de ulaşabilirsin.

 

 

 

5.Nostaljik Esintiyle Gelen Slouchy Etkisi!

Yüksek bel duruşuyla ve bel kısmında bulunan pile detayları ile slouchy pantolon modellerine sen de kalbini kaptırmak için hazırsın… Rahatlığın yanında tarzına farklılık katabileceğin slouchy pantolonlarla sokak stili için dilediğin görünüme ulaşabilirsin. Slouchy pantolonlarla gömlekleri veya crop bluzları bir araya getirebilirsin. Slouchy pantolon kombinin ile sokak stilini dilediğin gibi şekillendirmek senin elinde!

 

 

Sen de etkili bir sokak stili için her sezon farklılığı ve güçlü detayları yakalayabileceğin pantolon modellerini oxxo.com.tr’de bulabilirsin. Zevkine uygun olabilecek farklı pantolonlarla kombinlerini dilediğin gibi tamamla!

 

 

 

 

 

 

 


Yorumlar (0) | Yorum Yap
Share on Tumblr