Share on Tumblr
| Yorumları Göster (0)

Stil / Mutlu Et: Anneler Günü İçin Hediye Fikirleri >>
0

 

 

 

Bizleri dünyaya getiren ve hayata hazırlayan annelerimiz… Bütün dünyada önemli kabul edilen bir yere sahip olan annelerin üzerimizdeki emeği çok büyük. Bu emeklerinin karşılığı için tek bir gün yeterli değil biliyoruz. Ancak Anneler Günü gibi özel zamanlarda onlara olan bağlılığımızı ve minnet duygumuzu daha yoğun şekilde vurgulayabiliyoruz. Fırsatını bulmuşken ve hala sevgimizi göstermek için zamanımız varken annelerimizi en özel hediyelerle mutlu edebiliriz. Bunu sen de yapabilirsin… Anneni veya çevrendeki anneleri mutlu edebileceğin hediye fikirleriyle buluşmaya ne dersin? Ama ondan önce bakalım bu Anneler Günü nasıl ortaya çıkmış?

İlk Anneler Günü!

Anneler Gününün Antik Roma ve Antik Yunan dönemine kadar uzandığını biliyor muydun? O zamanlarda Kibele ve Rhea adlı ana tanrıçalar için ilkbahar festivali dahilinde anma törenleri düzenleniyordu. Daha sonra “Anneler Pazarı” olarak bilinen festivallerle kutlanmaya devam ediyordu.

Yakın zamanda Anneler Gününün kutlanması 1905 yılında ABD’de annesini kaybeden Anna Jarvis’in önderlik etmesiyle başlamıştı. Öğretmenlik yapan Anna, annesi vefat ettikten sonra hayattayken ona yeteri kadar ilgi göstermediğini ve bunun eksikliği ile yaşadığını belirtmişti. Annesinin vefatından 3 yıl sonra Anna, Mayıs ayının ikinci Pazar günü annesinin ölüm yıldönümü vesilesiyle arkadaşlarını evine davet etmişti. Bu davet sırasında o günün Anneler Günü olarak kutlanmasını önermişti. Ardından bu fikir ABD çapında büyük ilgi gördü ve Anneler Günü gelenek haline geldi. Resmi olarak kutlanma kararı ise 8 Mayıs 1914’te senatonun oyu ile kabul edildi.

Günümüze kadar ulaşan ve anlamı büyük olan Anneler Günü, hikayesi ile daha da anlam kazandı. Anna Javis’in öncü olduğu bu günü senin de anneni mutlu ederek geçirmen için OXXO Blog yanında!

 

1.Rahatlık Onun Olsun!

Annen her adımda rahatlığı ve konforu yakalasın diye salaş mevsimlik ince trikolar ve bol pantolonlar tercih edebilirsin. Anneler Günü için isabetli bir hediye seçimi yapabilmek adına ince trikoların rahatlığını ona sunabilirsin.

Kayık yaka triko ile yüksek bel bol pantolon kombini yaparak anneni mutlu etmen mümkün. Çünkü o rahatlığı hak ediyor.smiley Oxxo’nun Anneme Özel koleksiyonunda yer alan dokulu pantolon modelinin yumuşaklığını ve hafifliğini ona hediye etmek isteyebilirsin.

 

 

 

2.Doğal Dokuları Çok Sevecek!

Annenin modal ve pamuk karışımlı oversize tişörtleri fazlasıyla seveceğine eminiz! Anneler Günü için hediye konusunda tereddütte kalmadan seçebileceğin bu tişörtlerin harika renklerini annene armağan edebilirsin. Nefes alabilen kumaş yapısı sayesinde gün içerisinde rahatlığı sonuna kadar yakalayabilir…

Annen için oversize tişörtün yanında pantolon tercih etmeye ne dersin? Cevabın evet ise ona hediye edebileceğin harika bir pantolon seçeneği var! Annen, kemerli yüksek bel havuç pantolon modeli ile aradığı rahatlığa ulaşabilir.

 

 

 

 

3.Yumuşak Dokunuşu Keşfetmeli!

Anneler, dolaplarında başköşeye yerleşecek bir parça olan yumuşacık dokulu ve bağcık detaylı pantolon modeli ile tanışsın! Hoş dokusuna hayran kalacağı havuç pantolon modeli, Anneler Günü için oldukça uygun bir seçenek. Hem evde hem de dışarıda kullanabileceği bu pantolon onun favorisi olabilir.

Yumuşacık dokulu pantolonunu pamuk içerikli V yaka tişörtlerle tamamlayabilir. Anneler Günü için hediye fikirleri konusunda böyle bir kombin yaparak ona sevgini gösterebilirsin.

 

 

 

 

4.En Güzel Detayları Yakalasın!

Anneler Günü için seçebileceğin en güzel parçalardan biri elbise! Annen, kruvaze yaka detaylı midi boy elbise modeli ile büyülenebilir. Yumuşacık dokusuna hayran kalacağı midi elbise modeliyle güneşli günlerde rahatlığa ve şıklığa ulaşabilir…

Anneler Günü için hediye edebileceğin midi elbise modelini özel günlerde de kullanarak kendini iyi hissedebilir. Topuklu ayakkabıyla veya terliklerle kombinleyebileceği midi elbisesi, belki de dolabının vazgeçilmezi olur!

 

 

 

5.Kombinlerini Aksesuarlar ile Vurgulasın!

Yeni sezonun gözdesi haline gelen topuklu terlikler Anneler Günü için harika hediyelerden biri! Elbiselerle, eteklerle veya pantolonlarla kullanabileceği topuklu terlik modelini günlük hayatına kolaylıkla dahil edebilir.

Topuklu terliklerle oluşturacağı harika görünümü tamamlaması için Anneler Günü hediyene dokulu çanta modelini de ekleyebilirsin. Annen de dışarı çıkma vakti geldiğinde kendini iyi hissedebileceği bu parçalarla gününü güzelleştirsin. smiley

 

 

Anneler Günü için sunduğumuz hediye fikirleri arasından seçimini yapabilirsin. Hayatımızdaki en değerli varlıklarımız olan anneler için mutlu eden parçaları sen de keşfedebilirsin. Oxxo’nun Anneme Özel koleksiyonu içerisinden seçebileceğin parçalarla ona olan bağlılığını göstermen mümkün…

 

 

 

 

 


Yorumlar (0) | Yorum Yap
Share on Tumblr