Share on Tumblr
| Yorumları Göster (0)

Stil / Modern Preppy >>
1

Eylül ayı demek Back To School dönemi demek. Onunla birlikte de preppy tarzı akıllara geliyor. Peki nedir bu preppry? Hemen anlatalım; Preppy aslında 1950li yıllarda Amerika’da ortaya çıkan kolejli giyim tarzı. 1980li yıllarda yükselmiş, 90'larda Clueless dizisiyle ise en popüler dönemini yaşadı. 2000'lere geldiğimizde kısa da olsa bir süre ve bir süre unutulsa da bir kaç sezon önce tekrar yükselişe geçti. Tabii Clueless'daki tarzlardan daha farklı bir şekilde. Milenyum çağına adapte oldu, güncellendi, deyim yerindeyse yeni sürüm olarak karşımıza çıktı. Bu tarzın kilit parçalarının başında, baklava desenli kazaklar, ekose ve pilili etekler, süveterler, hırkalar ve topuksuz ayakkabılar geliyor. Oxford gömlekler ve boru paça pantolonlar da bu tarzın olmazsa olmazı. Sade aksesuarlar, saç bantları ve çoraplar da tamamlayıcı olarak preppy stilini oluşturuyor. Aynı zamanda mokasen ayakkabılar kolejli stilinde farklı bir hava yaratmak isteyenler tarafından sıklıkla tercih ediliyordu. Zamanın bu kolejli stili günümüze evrim geçirdi ve modernize hale gelerek sokak stili yıldızlarının da en sevdiği trendlerden.

 

 

 

 

Hazır tatil modundan yavaş yavaş çıktığımız ve serinleyen havalarla sonbaharın kapılarını araladığımız bu günlerde sezona ayak uydurarak bu trendle gardırobunu güncellemeye ne dersin? Yeni Back To School koleksiyonumuz genç, enerjik ve rahatına düşkün parçalarla gardırobuna ve sokak stiline yeni bir soluk getirmek için seni bekliyor. Bir yandan okul sezonuna merhaba derken, bir yandan da sokaklarda enerji dolu ve cool bir hava estireceğin garanti. Klasik preppy tarzından çok farklı ve özgün parçaların yer aldığı koleksiyonda bordo, yeşil, lacivert, gri, siyah, beyaz ve turuncu gibi renkler ön planda. Zengin renk seçeneğinin yanı sıra çizgiler ve tabii ki ekoseler de bu koleksiyonda yer alıyor. Koleksiyonun en dikkat çekici parçası ise bel çantası. Malum son bir kaç sezondur en gözde aksesuarlar arasında kendisi.

 

 

 

 

 

 

 

Bu stili sokak modası için pratik şekilde uygulaman için Back To School koleksiyonunda kullanabileceğin bir çok seçeneğin var. Mesela daha feminen ve seksi ama bir o kadar da cool bir çizgide bu stil oluşturmak istersen koleksiyondaki etek modellerinden yardım alabilirsin. Eteğini bir kemer ile tamamlayıp, bel çantasını ise gövdene çapraz olarak takarak stiline hareket katabilirsin. Dilersen kemer yerinde sadece çantayı da takabilirsin. Rahatından ödün vermek istemiyorsan koleksiyondaki pantolonları da sweatshirtler ile kombinleyip, ayağına sneakerları geçirebilirsin. Günlük hayatında da kolayca kombinleyebileceğin bu parçalar ile hem modern Back To School tarzını yansıtacak hem de rahat, şık ve cool olmanın keyfini çıkarabilirsin.

 

 

 

 

 

 

 


Yorumlar (0) | Yorum Yap
Share on Tumblr