Share on Tumblr
| Yorumları Göster (0)

Stil / Moda Akımı-Vintage Giyim Tarzı >>
0

Moda Akımı: Vintage Giyim Tarzı

 

19. yüzyılda ortaya çıkan Vintage giyim tarzı, farklı dönemlere ait stil ve kombinleri yansıtan bir moda akımıdır. 20. yüzyıl veya daha öncesinden kalan kıyafet veya nesneler vintage olarak tanımlanır. Herhangi bir hasara uğramadan geçmişten bugüne gelebilmeleri için yüksek kaliteli malzemeden yapılmış olmaları gerekmektedir. 

Günümüz modasına baktığımızda, geçmiş moda akımlarından ilham alındığını söylemek mümkün. Popüler moda haftalarındaki defilelerde de vintage ürünler boy gösteriyor. Ünlü modacıların tasarımlarında geçmişe dönüşün olduğunu söyleyebiliriz. Büyük yakalı gömlekler ve bluzlar, ispanyol paça pantolonlar, puantiyeli elbiseler, düğmeli vatkalı ceketler günümüzde de eski yerini ve önemini koruyor.

Vintage’ın kavramsal olarak anlamına baktığımızda geçmiş döneme ait antika ürünler olduğunu söyleyebiliriz. Ama her antika eşya ya da kıyafet vintage değildir. Vintage olması için belirli bir döneme ait olması, o dönemin ruhunu yansıtması ya da belirli bir dönemde özel bir tasarımcıya ait olması gerekmektedir.  Kısacası ikinci el demek, vintage demek değildir.

Günümüzde Vintage giyim tarzı oldukça dikkat çekiyor. Açılan yeni, büyük Vintage mağazalar, online siteler, Vintage severlere geniş çaplı bir hizmet sunuyor. Son yıllarda  Vintage modası ünlü modacıların, modellerin ve oyuncuların da öncelikli tercihi arasında yer alıyor.


Yorumlar (0) | Yorum Yap
Share on Tumblr