Share on Tumblr
| Yorumları Göster (0)

Stil / MBFWİ Hatice Gökçe Seyyah Koleksiyonu >>
0

MBFWI Hatice Gökçe Seyyah Koleksiyonu

 

İstanbul Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi mezunu olan Hatice Gökçe, kendi atölyesini açtığı günden bu yana Türkiye’de erkek giyim konusunda öncü tasarımcılardan biri. Hatice Gökçe erkek giyiminde ezber bozan bir stile sahip. O genellikle tasarımlarında farklı tarzları deniyor ve avangard bir yaklaşım benimsiyor.

Ülkemizde büyük bir ilgiyle karşılanan ve her sene moda dünyasında merakla beklenen Mercedes Benz Fashion Week İstanbul (MBFWI) , bu sene 13-18 Ekim tarihleri arasında Antrepo-3 Tophane’de gerçekleştirildi. Ünlü modacıları, modelleri ve moda haftasına ilgi duyan, takip eden davetlileri biraraya getiren Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul'un açılışını ise, 2015 ilkbahar/yaz erkek giyim koleksiyonu “Seyyah” ile moda tasarımcısı Hatice Gökçe yaptı.

“Geçen zaman hep Seyyah'tan yana oldu” felsefesiyle hareket eden ve Seyyah-ı Âlem Evliya Çelebi’den ilham alan Hatice Gökçe, Seyyah koleksiyonuyla erkek giyimine yeni sezonda yeni bir yaklaşım getirdi. Moda severlere oldukça farklı bir görsel şölen sunan Hatice Gökçe, Seyyah ile ilgili şunları söyledi: “Medeniyetlerin yakından tanıkları olan gezginler, coşkun akan ırmaklara benzer. Evliya Çelebi de bir medeniyet gezginidir. Ata binip cirit oynayan ve ömrünün 40 yılını seyahat ile geçiren bu büyük gezginin izinden giden 'Seyyah' koleksiyonu, seyahat etmeyi seven erkekler için yeni bir seçenek sunuyor. At figürünün kullanıldığı baskılar ve nakışlar sezona ritim kazandırıyor.”

 

 


Yorumlar (0) | Yorum Yap
Share on Tumblr