Share on Tumblr
| Yorumları Göster (0)

Stil / Küçük Siyah Elbise Hayat Kurtarıyor >>
0

  Küçük Siyah Elbise Hayat Kurtarıyor


Tek bir küçük siyah elbiseyle hayatınızla birlikte cüzdanınızı da kurtarabileceğinizi biliyor muydunuz? Yapılan araştırmalara göre kadınlar olarak dolabımızın en önemli parçalarından biri olan siyah elbisemizin raf ömrü yaklaşık olarak 11 yıl ve hayatımız boyunca biz 140 önemli etkinlikte bizi “Ne giyeceğiz?” derdinden de kurtarıyor.

Coco Chanel ve Jean Patou’nun pratik zekalarından ortaya çıkardıkları Little Black Dress, kullanım alanındaki genişlik ve pratikliğiyle 1920’lerden bugünlere pek çok kez revize edilerek mağazaların vitrinlerindeki yerlerini aldılar. 1920 yılında ilk olarak dergilerde yer almaya başlayan siyah elbise II.Dünya Savaşı sonrasında ortaya çıkan bunalımla birlikte daha da tercih edilir hale geldi. Modanın genç jenerasyonlara aktarılmasıyla 1990’larda etek boyları kısaltılarak yeniden sunulan siyah elbiseler günümüzde karşımıza pek çok farklı versiyonlar karşımıza çıkıyorlar.

Popüler Siyah Küçük Elbiseler
Her trendde olduğu gibi ünlülerin giymesiyle daha da değerli hale gelen LTB’ler tarih boyunca pek çok bilinen isim tarafından giyilerek hafızalarda yer edindiler. Holly Golightly rolüyle Breakfeast at Tiffany’s filminde  yıldızı parlayan Audrey Hepburn Hubert de Givenchy imzalı siyah elbisesiyle stil konusunda rakipsiz olduğunu kanıtlarken, Marilyn Monroe siyahın sarışınlar tarafından da kusursuz taşınabileceğinin kanıtı oldu.

                                                                              

                                          

Küçük Siyah Elbiselerin Avantajları
-    Yaklaşık 11 yıl süren bir raf ömrü olduğu için ekonomik bir alışveriş olarak sayılıyor.
-    Ortalama olarak 140 kez giyildiği için pek çok davette kişiyi ne giyeceğim derdinden kurtarıyor.
-    Dikkati yüzünüze yönlendirdiği için stiliniz kadar makyajınızın da ön plana çıkmasını sağlıyor ve fotoğraflarda daha da güzel çıkmanıza yardımcı oluyor.
-    Doğru bedende giyildiği zaman kişiyi olduğundan ince gösterdiği için özgüveni arttırıyor.
-    Kombininizde kullandığınız takıların ön plana çıkmasını sağlar.
-    Asil görünmenize yardımcı olur. 

Stilettolarla tamamlayarak gündüzden geceye adapte edebileceğiniz OXXO imzalı siyah elbiseleri gold detaylı takılarla, deri ceketlerle, oversized kabanlarla bir arada kullanabilir, mokasen ya da spor ayakkabılarla kombinleyerek de gündüz saatlerinde rahatlığın tadını çıkartabilirsiniz.

 

                                                                       

                                                                  

 

                                                                        

                                                                      


Yorumlar (0) | Yorum Yap
Share on Tumblr