Share on Tumblr
| Yorumları Göster (0)

Stil / Hayat Kurtaran Parça: Trençkot >>
3

Bir güneşli bir yağmurlu geçen sonbaharda imdamıza tabii ki trençkotlar yetişiyor. Her ne kadar biz onu kafası karışık havaların kahramanı ilan etsek de, trençkotların aslında çok daha başka bir misyonu var. 1. Dünya Savaşı yıllarında İngiliz askerlerinin üniformalarının üzerine giyebilecekleri hafif ve suya dayanıklı bir palto aramalarıyla başlıyor trençkotun hikayesi. İngiliz ordusu ağır ve kullanışsız kalın paltoların yerini alacak hafif bir kıyafet istemesi üzerine trençkot üretilmeye başlanıyor. Savaş sona erdikten sonra, İngiliz askerleri bu rahat ve işlevsel kıyafetten vazgeçmemiş ve günlük hayatlarında giymeye devam etmişler. Sonuçta hem rüzgardan koruması hem de yağmurda su geçirmemesiyle bir hayli fonksiyonel bir parça trençkotlar. Böylelikle İngiltere sokaklarında boy göstermeye başlamış bu ikonik kıyafet. Kim bilebilirdi ki bu askeri pardösünün yüzyıllarca kullanılacak bir moda ikonu haline geleceğini.

 
 

 

 

 

 

 

Özgür Kombinler

Trençkotun kendine has çizgisi sayesinde birlikte kombinlediğin her kıyafet bambaşka bir görünüme bürünüyor. Mesela çok sade bir diz üstü veya mini elbisenin üzerine trençkotu geçirip, kemerini bağlayıp altına da şık bir ayakkabı giydiğinde fazlasıyla dikkat çekici olabilirsin. İster günlük hayatında casual tarzında, istersen modern şehirli iş kadını tarzında istersen de şık davetlerinde dilediğin gibi kombinleme özgürlüğüne sahipsin.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Elbisenin üzerine attığın trençkot ile hem şık hem de çok havalı olacağın garantili. Topuklu bir çizme ve stiletto ile tamamlayacağın görünümünde küçük bir çanta tercih edersen gece davetlerinin yıldızı olacaksın. Bol paçalı pantolon ya da skinny jean, sneaker ve basit bir trikoyla bile harika bir uyum içinde. Hatta ispanyol paça pantolonla oluşturabileceğin bu kombin ile 70'lere gönderme yapacaksın. Nostaljik görünümleri seviyorsan bu kombin tam sana göre.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

Adeta tarihi eser diyebileceğimiz bir geçmişe sahip olan trençkotlar Hollywood dünyasında da oldukça ünlendi. Özellikle 1942 yapımı Casablanca filminden sonra popülerliğ iyice arttı. 1960’larda ise çoğu filmde, dönemin ikonik yıldızlarının üzerinde boy gösterdi. Öyle ki Breakfast at Tiffany’s filminde Audrey Hepburn’ün küçük siyah elbisesi kadar trençkotu da hala hafızalarımızda.Tıpkı o küçük siyah elbise gibi zamansız çizgisiyle ve her an günü kurtarmak için birbirinden farklı renkleriyle OXXO'da seni bekliyor. OXXO bu klasik ve nostaljik parçaları, şal yakalardan yanları yırtmaçlı modellere, farklı kol detaylarından dökümlülere modern bir çizgide seninle buluşturuyor.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Yorumlar (0) | Yorum Yap
Share on Tumblr