Share on Tumblr
| Yorumları Göster (0)

Stil / Bohem Ruhun Modern Yansıması; Boho Soul >>
3

Küçük bir zaman yolculuğuna ne dersin? Bu hafta 60’lı yıllara ışınlanıp dönemin bohem ruhunu modern ve en cool haliyle günümüze getiriyoruz. Bu tarz zaman içinde yok olmak yerine her sezon kendini yenileyerek, yeni yorumlarla ve görünümlerle tekrar karşımıza çıkıyor. OXXO ekibi olarak biz de günlük hayatta sıkça karşılaştığın, konser ve festivaller ile özdeşleşen bu tarza yeni bir yorum getirdik. Özgür, rahat, anı yaşamayı seven biriysen ve biraz da gezgin ruhluysan rahat, pratik ve alabildiğine şık olan yeni Boho Soul koleksiyonunu çok seveceksin. Modern görünümünün yanında içindeki hippi coşkusunu da dışa vuracaksın. Sadece hippi değil, vintage görünümleri seviyorsan yine Boho Soul’daki her parçayla tarzında nostalji etkisi yaratabilirsin.

 

 

 

 

Modern Bohem

 

1960’lı ve 1970’li yılların özgürleşmeye başladığı dönemlerinde ortaya çıktı bohem tarzı. Bir nevi özgür düşüncenin, rahat, salaş ve vurdumduymazlığın simgesi gibiydi. O günden bugüne genel çizgileri aynı kalırken bu tarz, rahatlığı ve konforu ön planda tutmaya devam ederek sürekli kendini güncelledi. Belli kodları da değişmeden hala varlığını sürdürüyor. Mesela bohem tarzda giymeyi seviyorsan siyah, kahverengi, koyu yeşil, bordo ve krem tonları ana renk paletini oluşturmalı. İlk kuralın bu renkleri birlikte kullanmak olmalı. Merak etme; Boho Soul’da bu renklerden bol bol bulacaksın. 60’lar bohem tarzı deyince İspanyol paça pantolonlardan bahsetmemek olmaz. Yine etnik desenler, fırfırlar, volanların dinamizmi olmazsa olmazın olmalı. Tabii etnik ve şal desenlerini de unutmayalım. Aksesuarlara gelince; saç bantları, kemer, küpe, kolye, güneş gözlükleri... Aklına ne gelirse. Bolca renkli aksesuar kullanmalısın. Açık renkte süet yarım botlar, gladyatör sandaletler ve kovboy botlar da Boho şıklığının demirbaşlarından... Hemen bir tane edinmeni öneriyoruz.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

Boho Soul

2018 İlkbahar-Yaz sezonunda yüksek moda sahnesi bohem görünümlere bolca şahit oldu. O sebeple bu sezonda da bohem stili hiçbir yere gitmeyecek, hippi stili güncellenerek bizlerle olmaya devam edecek. Biz de bu trendi, OXXO ekibi olarak 2018 yaz sezonuna en cool haliyle taşıyoruz. Günlük hayatın koşuşturmacasında özgürlük tanıyan ve enerji veren bu rahat mı rahat koleksiyon, İspanyol paçalardan zigzag desenlere, dantellerden hareketli detaylara modern boho kızını sokağa taşıyor. Boho giyim tarzının anahtar renkleriyle bir araya gelen fırfırlar ve volanlar görüntüne hareket katarken, stilini bohem havaya uyarlayacak. Omuzlara konan fırfırlar, etek ve pantolon uçlarında yer alan volanlar ile sokaklarda bohem bir hava estireceksin. Boho Soul'daki parçaların uyumlu birlikteliği modern hippi görünümünü çabasız bir şekilde sunuyor. Mesela koleksiyonda da yer alan ispanyol paça pantolonu, turuncu ya da beyaz tonlarındaki bir top ve şal desenli bir ceket ile geçirdiğinde kolaylıkla bohem tarzı yakalayabilirsin. Koleksiyonda yer alan tokalı çantalar ve gladyatör sandaletler bohem tarzının  bir numaralı tamamlayıcıları olacak. Stiline son dokunuşu OXXO mağazalarında ve oxxo.com.tr'de yer alan aksesuarlarla yapabilirsin. Boho Soul koleksiyonunu ile deyim yerindeyse nostaljinin bohem ile buluşmasına şahit olacaksın. Girdiğin her ortamda dikkatleri üzerine çekmeye hazır ol.

 

 

 

 

 

 

 

 


Yorumlar (0) | Yorum Yap
Share on Tumblr