Share on Tumblr
| Yorumları Göster (0)

Stil / 2015 Baharının Renkleri Siyah ve Beyaz >>
0

Siyah Beyaz Trendi


2015 yılında pek çok kalıp yıkılıyor! Dünyanın hızla değişime girmesinden ilham alan tasarımcılar yeni sezonda pek çok katı moda kuralını esneterek klişeleri ortadan kaldırdılar. “Lacivertle siyah bir arada kullanılmaz”, “Smokin takımı kadınlar giyemez”, “Maskülen tarz kadın moda tutkunlarına yakışmaz”, “Kırmızıyla pembe bir arada asla kullanılmaz” gibi neredeyse moda tarihi yazılmaya başlandığından beri var olan genel geçer kuralları bir kenara  atan sektörün yeni sezon için en iddialı söylemlerinden biri de “Siyah da Bahar Rengi”.


Geçtiğimiz sezonda gerçekleşen kırmızı halılarda Jessica Alba, Angelina Jolie ve Eva Longoria gibi isimlerin üzerinde karşımıza çıkarak aslında güçlü adımlarla geldiğinin sinyalini veren siyahla beyaz monokrom  akımının dolabımızın tümüne yayacak gibi görünüyor.

 

                       

 


Globalleşen dünyayla birlikte iç içe geçen kültürler sayesinde ortaya çıkan zıtlıkların uyumunu en iyi temsil eden renklerden olan siyah ve beyaz yeni sezonda neredeyse tüm koleksiyonlarda varlıklarını belli ediyorlar. İddiayı sevenler için grafik desenler, çizgiler, çiçekler ve puantiyelerle birleşen sezonun en favori ikilisi, doğru kombinlendiğinde giyeni de olduğundan zayıf göstererek kişinin özgüvenini arttırıyor.


Siyah beyaz kombinlerde sıklıkla bir arada karşımıza çıksalar da çoğu zaman detaylarda da kendilerini gösterebiliyorlar...

                       

Yeni sezonda çizgilerle, desenler birleşen iki zıt rengin kullanımı da bu nedenlerden dolayı zorlaşıyor. Yanlış kombinlendiği ya da vücut proporsyonlarına göre giyilmediği zaman kişiyi olduğundan kısa, şişman ya da şekilsiz gösterebilen siyah ve beyazı giyerken dikkat etmeniz gereken noktaları da sizin için sıraladık:

-    Göğüslerininiz büyükse siyahı üst bölgenizde kullanmaya dikkat edin ve enine çizgilerden uzaklaşın,
-    Kalçalarınız vücudunuza göre büyükse beyazı üst bölgenizde giymeyi tercih edin ve dikey çizgilerden oluşan parçaları giyerek alt bölgenizi uzatarak zayıflayın,
-    Kilolu bir vücuda sahipseniz tek parçaları tercih etmeye özen gösterin ve desenli tasarımlarından uzak durun,
-    Fazla zayıfsanız kombininizde beyaza ağırlık vererek siyahı minimum oranda kullanın. Desenli parçalar sizi olduğunuzdan kilolu göstereceği için grafikleri ve çizgileri korkmadan kullanabilirsiniz.

Peki 2015 İlkbahar sezonun iddailı renkleri OXXO'nun yeni koleksiyonuna nasıl yansıdı? Trendleri bir arada kullanrak farklılığı yakalamayı seven OXXO tasarımcıları tarafından hazırlanan yeni koleksiyonda siyah ve beyaz eğlenceli sloganlarla, basic tişörtlerle ve modayı yakan pantolonlarla birleştirildi . Bahar aylarında kombinlere girdiği zaman şıklığı arttıran kısa deri ceketler ise siyah tonlarıyla raflardaki yerlerini aldılar.

 

 

 

Önümüzdeki günlerde sık sık karşınıza çıkacak olan bu iki rengi saatleriniz harcamadan kombinlemek için sokak modasından da ilham alabilirsiniz.

 

                  

 

                 

 

 

 

                 

 

                

                

 

                

 

 


Yorumlar (0) | Yorum Yap
Share on Tumblr