Share on Tumblr
| Yorumları Göster (0)

Stil / Vahşi Batıdan Gelen Trend Cowgirl >>
0

Vahşi Batıdan Gelen Trend Cowgirl

Geçtiğimiz sezon Uzakdoğu’dan esinlenen tasarımcılar 2014/2015 sezonunda rotalarını Vahşi Batı’ya çevirdiler ve kovboyların kendilerine has stillerini podyumlarına taşıdılar. Kuzey Meksika kültüründen gelen ve Amerika’nın 19. Yüzyılda Meksika topraklarını satın alıp kendi topraklarına katmasıyla Amerikan kültürüne adapte edilen kovboylar giyim tarzlarıyla da eski dönemlerden beri tasarımcılara ilham vermektedirler. 19.yüzyıl akımının modernleştirilerek daha iddialı parçalarla kombinlendiği koleksiyonlarda derin yırtmaçlar, bilekten biraz üstte biten tokalı çizmeler ve püskül detaylı ceketler moda severlerin beğenisine sunuluyor.       

Modernleşen dünyayla birlikte belli bir tarza sahip olmak isteyen ancak fonksiyonelliğe de önem veren kadınların çok seveceği Cowgirl Trendi kendine has aksesuarlarıyla da farkınızı sokak modasına yansıtmanıza yardımcı olacak. Püsküllerin, uzun eteklerin, hafif bol pantolonların kısa çizmeler, şapkalar ve kemerlerle desteklendiği akımda toprak tonlarıyla birleşen canlı renkler ön plana çıkıyor. Fiziğine güvenenler için kısa şortlar desenli gömleklerle kombinlenirken, giyiminde rahatlığı tercih edenler için uzun etekler salaş kazaklarla tamamlanıyor. Trendi uygulamak ancak fazla iddiadan kaçmak isteyenler içinse modern elbiselere, parçalara eklenen püskül ve kemer detayları kurtarıcı oluyor.

   

Cowgirl trendinin basic parçaları neler? Süet ceketler, battaniye büyüklüğündeki pelerinler, büyük tokalı kemerler, püsküller, kısa botlar, dizin hemen üstünde biten çizmeler, uzun etekler, hafif bol elbiseler, ekose gömlekler ve kot ceketler bu akımın ana parçaları. Klasik bir kot pantolonu ekose gömlekle tamamlayıp üzerinize alacağınız battaniye pelerinle 2014/2015 sezonunun trendini rahatlıkla uygulayabilir ya da kısa kot şortunuzun altına giyeceğiniz diz üstü çizmeniz ve püsküllü çantanızla iddianızı ortaya koyabilirsiniz.

 

                     

Peki OXXO'nun 2014 Kış koleksiyonunda Cowgirl trendi nasıl yorumlandı?Trendy bir gir görünüm kadar rahatlığı ve fonksiyonelliği de savunan OXXO tasarımcıları, püsküllü ceketleri, ekose gömlekleri, maxi etekleri, kısa botları ve süet parçaları ön plana çıkartarak geçmişten günümüze kadar gelen akımı yepyeni, modern bir görüntüye ulaştırdılar.

                   

 

                                                       

                                                       

                                                       

                                                     

 

 

 

 


Yorumlar (0) | Yorum Yap
Share on Tumblr