Share on Tumblr
| Yorumları Göster (0)

Stil / Sokaklarda Çizgi Hakimiyeti >>
2

Moda haftalarını ve defileleri yakından takip ediyorsan sen de herkes gibi abartılı tasarımların giyilebilirliklerini sorguluyor olabilirsin. Hal böyle olunca özler ister istemez sokak stiline kayıyor ve belki de defilelerden çok sokak modası konuşuluyor. Sonuçta da modaya bir noktada sokaklar yön veriyor. “Moda mı sokak stiline yön veriyor yoksa sokak stili mi modaya yön veriyor?” sorusunun kesin bir cevabı olmasa da sokak stili yıldızları ve it girl’ler gündelik hayatımızdan günün her saatinde stilimize ilham veriyor.

 

Sokak Stili Demişken…


Yüksek modanın esiri olmadan, Chiara Ferragni, Gilda Ambrosio, Giovanna Battaglia ve Bella Hadid gibi isimlerin özgün stilini kendine uyarlaman göründüğünden çok daha kolay. İhtiyacın olan şey aslında gardırobunda her sezon olması gereken kilit parçalar. İlk olarak son iki sezondur yaz kış demeden yükselişte olan çizgili parçalara dolabında fazlaca yer açmanı öneriyoruz. Hazır havalar ısınmaya başlamışken askılı bluzları da şimdiden stoklasan iyi olur. Zira bu parçalar günlük hayatında her şeyle  kombinleyebileceğin en kolay parçalar. Bu parçaların feminen detaylara sahip olanları da var ki, onlar gündüzden geceye kolaylıkla uyum sağlıyor; hem salaş hem şık. Her hareketi itinayla takip edilen Kylie Jenner’ın en sevdiği parça Jean ceketler ise cool olmanın anahtarı. Tabii güzel havaların tadını çıkaracağın tiril tiril midi etekleri de unutmamak gerek.

 

 

 

 

Sahi, Nereden Geldi Bu Çizgiler?


Yıllar yıllar önce sadece denizcileri üniformasında görünen çizgi desenleri çok uzun bir zamandır moda dünyasının ana karakteri niteliğinde. Boyutları değişti, yatay, dikey ve çapraz geçişleri oldu, renkleri değişti… Coco Chanel’in o çizgili trikosu ve siyah pantolonuyla bir avluda durduğu fotoğrafını hatırlarsın. İşte bu ikonik fotoğraf moda tarihinde çizgilere dair ilk anılarımızdan. 50’lerde Marilyn Monroe, Audrey Hepburn veya Brigitte Bardot’un da en sevdiği desenlerden oldu çizgiler. Aynı dönemin kültler arasında yer alan Asi Gençlik filminde James Dean’de bu kulüpteydi. Bu desenler sadece Hollywood yıldızlarının değil Kurt Cobain ve John Lennon gibi müzisyenleri de etkisi altına almıştı. 60’lı yıllara gelindiğinde ise sonunda beklenen oldu ve yüksek moda bu desenleri himayesi altına aldı. Artık çizgiler sadece tişörtlerde değil, elbiselerden pantolona her parçaya yayılmaya başladı. Görünen o ki, yıllar geçmiş olsa da Chanel’in o ikonik fotoğrafı ve Twiggy’nin rengarenk şeritli elbise giydiği moda çekimi, çizgileri en zamansız ve cool parça haline getirdi desek yanılmayız…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yenileri Keşfetmek için Hemen Tıkla!

 

 


Yorumlar (0) | Yorum Yap
Share on Tumblr